Akkurat i det man trodde at det norske markedet var mettet på svenske leketøyforretninger for godt voksne menn, satser toppsjef Frode Strand-Nielsen og det norske oppkjøpsfondselskapet FSN Capital over én milliard kroner på det motsatte.

- Fulgt i mange år

FSN Capital blar nå opp 1,26 milliarder svenske kroner for ICAs del av det svenske forbrukerelektronikkselskapet Kjell & Co.

- Det er et selskap vi har fulgt over ganske mange år. Det er hatt en fantastisk utvikling og har en veldig unik posisjon i det svenske markedet, i tillegg til en unik kultur, sier FSN Capital-sjef Frode Strand-Nielsen til DN.

Forbrukerelektronikkselskapet består av 74 butikker i Sverige og feiret 25 år ifjor. Basert på utvalget i selskapets nettbutikk kan kjeden kanskje sammenlignes med Clas Ohlson uten verktøy og malingsutstyr.

Virksomheten har også paralleller til både Jula og Biltema, som har hatt stor suksess i det norske markedet med elektronikk, verktøy og nips.

Til Norge

Nå er ambisjonen klar: Kjell & Co skal spres fra Sverige til Norge og andre nordiske land.

- I løpet av 12 til 18 måneder kan vi se norske Kjell & Co-butikker, sier Strand-Nielsen.

- Er ambisjonen å få like mange i Norge?

- Det er vanskelig å si. Nå vil vi få alt det formelle på plass og kjøre en strategiprosess. Men vi ser et stort potensial i Sverige og i nabolandene, og Clas Ohlson har vel like mange butikker i Norge som i Sverige, sier FSN-sjefen.

FSN overtar ICAs eierpost, mens gründerfamilien Dahnelius blir med videre med en aksjepost på 25 prosent. På selskapets hjemmesider opplyses det at Kjell & Co. forut for dagens transaksjon var eiet 50/50 mellom familien og ICA/Hakon Invest, som kom inn på eiersiden i 2006.

Kjell & Co. omsatte for 816 millioner svenske kroner og hadde et driftsresultat på 60 millioner svenske kroner i 2012, opp fra en omsetning på 684 millioner kroner og et driftsresultat på 36 millioner svenske kroner året før.

Oppkjøpsfondet består av en global investorbase, opplyser Strand-Nielsen.

FSN Capital er et norsk private equity-selskap med nordisk fokus. Selskapets fond er investert i blant annet tv- og datagrafikkselskapet Vizrt, helse- og kosmetikkselskapet Validus, og antivirusprogramvare-selskapet Norman i Norge.

FSN har også tidligere vært sentrale eiere i reisebyråkjeden Via Travel, Kongsberg Automotive og barnehage-og pasienthotellselskapet Norlandia Care.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
- Flere selskaper må gå konkurs
USA irritert på Kinas valuta-krumspring

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.