Hovedaksjonær og styreleder Knut Flakk i Hexagon drar inn nærmere 170 millioner kroner når det japanske konglomeratet Mitsui kjøper seg inn i den norske komposittprodusenten. Flakk og nærstående vil fortsatt eie rundt 22 prosent av selskapet etter transaksjonen.

-  Såklart det er en hyggelig gevinst. Kostpris er betydelig lavere, og tyngden er gevinst, sier Flakk til Dagens Næringsliv mandag.

Mitsui kjøper omkring 8,3 millioner aksjer tilhørende Flakk Investment samt omlag 33 millioner nye aksjer gjennom en rettet emisjon.

- Det er en veldig fornuftig pris i forhold til der vi befinner oss i dag, og markedet har svart med å reagere positivt, sier Flakk.

Hexagon-aksjen stiger nær 13 prosent på Oslo Børs og over kjøpskursen, sist omsatt for 22 kroner.

Styrelederen betegner Mitsuis inntreden som en tillitserklæring etter over 20 års samarbeid, som spesielt vil gi en styrket posisjon i høytrykksmarkedet der Japan er i front på hydrogen-siden.

Prosessen med å få på plass en avtalen mellom partene skal ha pågått over de siste fire månedene. Til kurs 20 kroner, tilføres Hexagon 660 millioner kroner.

- For det første ønsket vi å styrke kapitalbasen slik at selskapet er styrket for videre vekst, både organisk og for eventuelle strukturelle grep. Samtidig ville vi ha inn en strategisk investor for å få inn andre verdier. Mitsui sitter med et svært globalt nettverk, og gjennom deres inntreden kan vi bruke ressursene og nettverket de sitter på, sier Flakk.

Flakk Investment vil etter transaksjonen og den rettede emisjonen eier rundt 21 prosent av Hexagon, mot tidligere 32 prosent. Nå skal investeringsselskapet betalte ned litt gjeld og bruke den tilgjengelige kapitalen i andre deler av selskapet, ifølge Flakk.

Ålesunderen er også involvert i kjente sunnmørsbedrifter som ullvareprodusenten Devold, vinduprodusenten H-vinduet, byggsystemvirksomheten Isolaft og reiselivsvirksomheten 62 grader nord.

- Salget bidrar til å rebalansere porteføljen vår, ettersom Hexagon har blitt dominerende etter den sterke verdiutviklingen. Samtidig blir vi med videre som en sentral og viktig investor, sier Flakk.

De ansatte i komposittprodusenten, som kanskje er best kjent for sine lette propangassbeholdere, ble orientert om avtalen like etter at børsmeldingen ble sendt mandag.

- Jeg har ikke snakket med så mange, men det jeg har hørt har vært veldig positivt, og signalene er veldig positive, sier styrelederen.

Hexagon-aksjen handles til 22 kroner per aksje. Det verdsetter selskapet til omkring 2,9 milliarder kroner. De siste seks månedene har selskapsverdiene dermed økt over 60 prosent.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Oljekommentaren: - Det verste salgspresset er kanskje over

Odfjell Drilling: Ser ingen tegn til bedring

Dagens aviser på 1-2-3 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Velger billig-kjøttdeig
Slakter velger billig-kjøttdeig
Han dytter ut 90.000 kjøttdeigpakker i døgnet. Inge Fatland ser ingen grunn til å kjøpe merkevare-kjøttdeig fremfor billigkjøttdeig.
00:50
Publisert: