Riggselskapet Odfjell Drilling bedret driften men så bunnlinjen kraftig i minus i de siste tre månedene ifjor og året sett under ett.

- Kvartalsresultatet reflekterer både de utfordrende markedsforholdene og effektene av tiltakene for å redusere kostnader og kapasitet i organisasjonen vår. Vår strategiske fokusområder er å styrke ordrereserven og bedre vår finansielle fleksbilitet, sier Odfjell Drilling-sjef Simen Lieung i en melding.

Odfjell Drilling fikk et resultat før skatt og av-/nedskrivninger på 69 millioner dollar i fjerde kvartal 2015, opp fra 22 millioner dollar i samme periode foregående år, ifølge kvartalsrapporten mandag.

"Svekkelsen i rigg- og oljeservicemarkedet har tiltatt i fjerde kvartal 2015 og vi ser ingen tegn til bedring på kort- eller mellomlang sikt", heter det i rapporten.

Bakteppet er betydelig overkapasitet, spesielt i ultradypvannssegmentet der trenden med utsatte nybyggsleveranser fortsetter, påpeker selskapet.

"I løpet av de kommende årene tror vi at fortsatt skroting av eldre rigger i kombinasjon med nødvendig letevirksomhet og boretutvikling vil bringe markedet i balanse, med påfølgende forbedrede dagrater", skriver Odfjell Drilling.

Nettoresultatet ble 37 millioner dollar (-27). Selskapet opplyser at nettoresultatet i fjerde kvartal er positivt påvirket av en reversering av skattekostnader på 46 millioner dollar som følge av at Odfjell Drilling vant frem i Høyesterett i en skattesak.

For helåret 2015 fikk Odfjell Drilling et underskudd før skatt på 178 millioner dollar, over 1,5 milliarder kroner, sammenlignet med et overskudd før skatt på 78 millioner dollar foregående år. Selskapets nedskrivninger var på 164 millioner dollar (141) i perioden.

Odfjell Drilling viser til at Finanstilsynet har gjennomgått selskapets rapporter for 2014 og for tredje kvartal 2015 med fokus på nedskrivningstester av boreenheter.

Den foreløpige vurderingen til Finanstilsynet indikerer at det er ulike syn på nøkkelforutsetninger i de overnevnte nedskrivningstestene.

Odfjell Drilling vil fortsette dialogen med tilsynet med mål om å konkludere innen selskapets styre skal godkjenne regnskapet for 2015, ifølge selskapets kvartalsrapport, fremlagt mandag.

Odfjell Drilling har en ordrebok på 3,9 milliarder dollar ved utgangen av kvartalet, hvorav 2,0 milliarder er for faste kontrakter.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Milliardsmell for Fredriksens oljeserviceselskap

Oljekommentaren: - Det verste salgspresset er kanskje over

Dagens aviser på 1-2-3 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Velger billig-kjøttdeig
Slakter velger billig-kjøttdeig
Han dytter ut 90.000 kjøttdeigpakker i døgnet. Inge Fatland ser ingen grunn til å kjøpe merkevare-kjøttdeig fremfor billigkjøttdeig.
00:50
Publisert: