Konsortiet ledet av det kinesiske investeringsfondet Golden Brick holder fortsatt stø kurs mot et oppkjøp av Opera Software i løpet av siste halvdel av tredje kvartal, ifølge en melding tirsdag.

Nå melder partene at Opera beholder virksomhetene "Skyfire" og "Surfeasy" mot at kjøpesummen målt ved at kjøpesummen (enterprise value; selskapsverdien pluss gjeld minus kontantbeholdning) reduseres fra 600 millioner til 575 millioner dollar.

"I forbindelse med dette har partene også blitt enige om å fortsette samarbeidet mellom forbrukervirksomhetene som kjøpes opp og SurfEasy, og Opera vil lisensiere relatert Skyfire-kompresjonsteknologi for bruk i forbrukerapplikasjoner", heter det.

Samtidig meldes at Opera har innfridd nødvendige milepæler til reorganisering som utløser den andre forhåndsbetalingen, på 200 millioner dollar. Av dette har 180 millioner dollar blitt overført til depo-konto, mens resterende 20 millioner dollar er i ferd med å bli overført, fremgår det.

Skulle transaksjonen ikke ha mottatt nødvendige myndighetsgodkjennelser innen 30. september, og gitt at den nødvendige reorganiseringen har blitt gjennomført innen den tid, vil konsortiet overføre en tredje innbetaling, på 275 millioner dollar.

"Dermed vil depo-kontoen være finansiert med hele selskapsverdien i transaksjonen på tidspunktet", heter det.

Les også:
Asia i dag: Fremvoksende markeder går for gull

Trump vil ha «ekstrem utsiling» av innvandrere

Se DNtv:

Se hvordan ID-eksperter sammenligner ansikter for å avsløre "impostere"
Impostere er mennesker som forsøker å ta seg inn i et land med id-dokumenter som ikke er deres egne. I fjor ble 44 avslørt i Norge, men det er grunn til å tro at det er store mørketall.
02:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.