For tilhengere i Youngstown i delstaten Ohio la Republikanernes presidentkandidat mandag fram planene for amerikansk utenrikspolitikk dersom han blir valgt til president.

Forretningsmannen etterlyser blant annet en mer grundig bakgrunnssjekk av innvandrere som ønsker å ta seg inn i landet.

Spørreundersøkelse

Med den kalde krigens screening-mekanismer som modell, sier Trump det kan bli aktuelt å sette en fullstendig stopper for innvandring fra enkelte land der tilstrekkelig sjekking ikke lar seg gjennomføre.

– Jeg kaller det ekstrem utsiling, sier Trump.

Trumps valgkampansatte sier den nye ideologiske testen for adgang til USA blant annet vil ta for seg søkeres holdninger til religionsfrihet, likestilling og homofiles rettigheter.

Ved hjelp av sosiale medier, spørreundersøkelser og intervjuer med venner og familie, skal myndighetene avgjøre om innvandrere støtter amerikanske verdier.

Allierte

– Nøkkelen i den nye utenrikspolitikken vil være å sette en stopper for radikal islamsk terrorisme, sier Trump, og legger til at alle land som deler det synet, vil være en alliert av USA.

– Vi kan ikke alltid velge våre venner, men vi kan aldri mislykkes i å gjenkjenne våre fiender, fortsetter Trump.

Trump har tidligere kritisert NATO og kalt alliansen «foreldet», men mandag oppfordrer han til et samarbeid i kampen mot islamsk terrorisme.

– Jeg har sagt at NATO er foreldet ettersom de ikke har klart å tilstrekkelig håndtere terrorisme. Siden jeg sa det, har NATO endret sin politikk, og nå har de en ny avdeling som fokuserer på terrortrusselen. Veldig bra, veldig, veldig bra, sier Trump.

– Jeg tror også at vi kan finne en felles plattform med Russland i kampen mot IS. Ville ikke det vært en god ting, spør Trump tilhengerne sine. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:
- Det er mye fokus på frykten for at det kommer mer laks

Lakseanalytiker: - Det brygger opp til en perfekt storm

Kronen er nå 1,75 prosent sterkere enn Norges Bank har sett for seg

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.