Det var åpen strid på flere fronter på den ekstraordinære generalforsamlingen i Intex Resources fredag ettermiddag. Jan Vestrum ble valgt som ny styreleder, men det skjedde ikke uten kamp, skriver Dagens Næringsliv.

Flere aksjonærer reagerer på at det nye styret kan tjene millioner på opsjoner før det har startet jobben. På dagens kurser har styret allerede en gevinst på over fem millioner kroner.

Valgkomiteens forslag til betingelser for det nye styret skal godkjennes på en senere generalforsamling.

Frykter russisk binding
Det ble også stilt spørsmål om Vestrums habilitet.

Vestrum har vært rådgiver for den russiske stålprodusenten Severstal som kjøpte 20 prosent av Intex for syv uker siden. Det er problematisk fordi Severstal ønsker å kjøpe Intex' nikkelprosjekt på Filippinene til lavest mulig pris.

Det er ikke i de øvrige aksjonærenes interesse, som ifølge DN naturlig nok ønsker flest mulige interessenter og en høyest mulig pris for prosjektet.

Flere aksjonærer og det sittende styret uttrykte bekymring for at Vestrum skal jobbe for at russerne får prosjektet til underpris, og at det er derfor han blir så godt betalt som styremedlem. Det er Severstal som har ønsket nytt styret og Vestrum som styreleder.

- Jeg har skrevet under på at jeg ikke har noen binding til russerne lenger. Mitt arbeid for dem er avsluttet, sier Vestrum til DN.

Les også: Pensjonsfond vil finansiere Intex-prosjekt

Stålgigant vil by på Intex

Intex-styret vurderer strategiske muligheter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.