I kategorien smarttelefoner for under 1500 kroner forventer man ikke mye. Men faktum er at for mange brukere er «ikke mye» akkurat det som skal til for ikke å bli overveldet.

LG Optimus L5 II er den siste telefonen i denne kategorien fra LG.

Design
Rent utseendemessig ligner L5 II mye på en billigtelefon. Den har samme utseende som de dyrere telefonene til LG, foruten størrelsen. Den føles veldig solid og ligger lett i hånden. Svært greit å håndtere for små hender.

På fronten er en fysisk hjem-knapp som også fungerer som varsellys når det er noe nytt på telefonen.

Skjermen er designens svakeste punkt. Den er utsatt for gjenskinn som lett blir et problem i dagslys, selv om skjermen også har ganske bra lysstyrke. En ulempe er det også at lysstyrken ikke justerer seg automatisk etter lysforholdene der man er.

 

Brukeropplevelse
LG har ikke kastet bort mye tid på å gjøre tilpasninger til Googles standard brukeropplevelse for Android. De har lagt på sine farger og ikoner, men i stor grad er L5 en «ren» Android-telefon. Dette er på mange måter bra, fordi målgruppen uansett ikke er de mest avanserte brukerne. Det øker også den opplevde ytelsen til telefonen og bidrar ikke til forvirring. Her kan man laste ned de tjenestene man vil bruke.

Det er lett å bruke og å komme i gang med telefonen. Man får tips til hvordan man utfører vanlige oppgaver de første gangene man starter noe nytt.

Her bør det ikke være noen særlige utfordringer med å bli venn med telefonen på kort tid.

Multimedia
Har man gode lysforhold kan man ta helt greie bilder med dette kameraet, men det er ingen erstatter for et kompaktkamera. Er kamerakvaliteten viktig bør man nok heller legge litt mer penger i en bedre telefon.

Man kan se film på telefonen uten hakking, men kvaliteten blir ikke noe særlig høy. Skjermen har relativt lav oppløsning, og lav skarphet, så det blir ganske ullent.

Lydkvaliteten er helt ok til samtaler også når man tar lyden ut til eksterne høyttalere eller hodetelefoner. Den integrerte høyttaleren gir derimot ikke noe særlig god lyd.

 

Konklusjon
Her er en telefon som ikke lover mye og holder akkurat dét. En helt grei telefon for en enkel bruker til en rimelig penge. Batteriet er bra, så det kan tiltrekke mange.

LG L5 II er noe av det mest moderne i prisklassen under 1500 kroner, men om man ikke er så nøye på lanseringsår finner man også større og bedre telefoner i denne prisklassen.

Følg vår anmelder på Twitter:




Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: