Torsdag opplyser Orkla at Åge Korsvold ønsker å fratre som konsernsjef.

- Siden Åge inntrådte som konsernsjef i Orkla har det vært kjent at dette var et engasjement, sier Håkon Mageli, konserndirektør med særlig ansvar for kommunikasjon og handelspolitikk i Orkla, til DN.no.

Ga beskjed
Korsvold ble konstituert den 30. april 2012, og styret besluttet i august samme år å forlenge engasjementet.

- Det er en helt naturlig utvikling at vi nå søker hans etterfølger, sier Mageli.

- Ved at han nå har sagt til styret at han ønsker å fratre, så er det naturlig å informere om dette umiddelbart. Dermed blir også styret friere i rekrutteringsprosessen, tilføyer han.

- Har det vært noen misnøye i styret?

- Åge Korsvold har langt på vei fullført en krevende og nødvendig restrukturering i tråd med selskapets strategi, svarer Mageli.

- Klart mandat
Utover dette viser Orkla-direktøren til at styret selv får svare på hvordan de vurderer jobben Korsvold har gjort. Styreleder Stein Erik Hagen befinner seg for tiden i USA og vil ifølge hans kontaktperson i Norge først være tilgjengelig senere i dag.

I pressemeldingen torsdag takker riktignok Hagen Korsvold «for den ekstraordinære innsatsen og kraften han har tilført Orkla i forbindelse med omstillingsprosessen». I meldingen kommer det også frem at styret har startet arbeidet med å rekruttere Korsvolds etterfølger.

- Konsernet er i nå i en fase der merkevarevirksomheten vil være i fokus. Styret søker den personen som er best egnet til å lede en slik virksomhet. Det er et ganske klart mandat, sier Mageli.

DN.no har ikke lykkes å komme i kontakt med Åge Korsvold torsdag morgen.

Les mer: Korsvold går av som konsernsjef i Orkla (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.