Åge Korsvold ønsker å fratre som konsernsjef i matvaregiganten Orkla.

Det opplyser selskapet i en pressemelding torsdag morgen

- I løpet av min periode som konsernsjef har Orkla vært igjennom en stor omstilling. Det har vært spennende og inspirerende å lede dette arbeidet. Merkevarevirksomheten står nå godt rustet til å møte fremtidige utfordringer, og for meg er det nå naturlig å gi stafettpinnen videre, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla i en kommentar.

LES OGSÅ: <i>Orkla vil ha norske jordbruksvarer</i>

Startet rekrutteringsarbeidet
Det er fortsatt uavklart hvem som tar over roret etter Korsvold. Orkla skriver i meldingen at styret har startet arbeidet med å finne selskapets neste toppsjef.

Både interne og eksterne kandidater blir vurdert, og styret vil foreta en kunngjøring så snart denne prosessen er avsluttet, heter det i meldingen.





LES OGSÅ: <i>Orkla henter en halv mrd. </i>

Korsvold vil fortsette i stillingen til ny konsernsjef er på plass.

- Jeg vil takke Åge Korsvold for den ekstraordinære innsatsen og kraften han har tilført Orkla i forbindelse med omstillingsprosessen. Korsvold har fullført den krevende og nødvendige restruktureringen i tråd med selskapets strategi. Konsernet er nå i en fase der merkevarevirksomheten vil være i fokus, sier styreleder Stein Erik Hagen i Orkla i pressemeldingen.

Åge Korsvold ble konstituert som konsernsjef i april i 2012, og styret besluttet i august samme år å forlenge engasjementet. Siden mai 2012 har Orkla under Korsvolds ledelse gjennomført store strukturelle endringer i tråd med strategien som styret besluttet høsten 2011.

Det har ikke lykkes DN.no å komme i kontakt med Åge Korsvold eller styreleder Stein Erik Hagen torsdag morgen.

Store endringer
Under Korsvold har Orkla gjennomgått store endringer, blant annet i selskapets ledelse.

På et drøyt år skiftet Korsvold ut hele konsernledelsen i Orkla og nesten hele ledelsen i Orkla Brands Nordic.

Da Åge Korsvold kom inn som midlertidig konsernsjef i april i 2012 var målet å rendyrke Orkla som merkevareselskap.

Under oppryddingen i selskapet ble Korsvold og styreleder Stein Erik Hagen beskyldt for å skape en fryktkultur.

Store endringer
Siden Korvold kom inn er Borregaard børsnotert, Rec er solgt, det meste av aluminiumsselskapet Sapa er fusjonert med Hydro, mens røttene i Trøndelag, Chr. Salvesen & Chr. Thams, er solgt til tidligere konsernsjef Bjørn Wiggen.

Med det er omsetningen halvert, og snart også antall ansatte. Inn har Jordan og Rieber kommet for over syv milliarder kroner.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.