Industrikonsernet Orkla kan vise til et driftsresultat på 655 millioner kroner i første kvartal, fremgår det av selskapets kvartalsrapport. På forhånd var et ventet et driftsresultat på 677 millioner kroner.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 639 millioner kroner. Det er mindre enn ventet. På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 700 millioner kroner, av SME Direkt for TDN Finans.

Industrikonsernet økte driftsinntektene med over én milliard, fra 7.219 millioner kroner i første kvartal  ifjor til 8.306 millioner kroner i første kvartal i år.

Ebita var på 736 millioner kroner i årets første kvartal.  Det er 23 prosent mer enn samme kvartal ifjor. På forhånd var det ventet en ebita på 691 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

- Isolert sett er jeg glad for resultatfremgangen i kvartalet, men vår største utfordring er å skape organisk omsetningsvekst. En rekke tiltak skal bidra positivt til dette. Vi skal satse på færre og større innovasjoner, og rette mer av ressursbruk og markedsføring mot våre sterkeste merker. På sikt skal vi se resultatet av dette systematiske arbeidet, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla i en kommentar.

«Orkla Foods realiserte betydelige kostnadssynergier som følge av integreringen med Rieber & Søn, mens Orkla Confectionery & Snacks hadde tilbakegang i driftsresultatet i kvartalet», skriver selskapet.

«Det var fremgang for Orkla Home & Personal og Orkla Food Ingredients. Orkla Brands Russia hadde fortsatt negativt driftsresultat, men de øvrige virksomheter bidro til resultatfremgang for Orkla International».

Vurderer børsnotering

Orkla har startet en børnoteringsprosess for aluminiumsselskapet Gränges, med mål om å notere selskapet på Stockholm-børsen, skriver TDN Finans. Det fremgår av kvartalsrapporten torsdag.

«Beslutningen er et ledd i Orklas langsiktige strategi om å være et rendyrket merkevareselskap», heter det i en pressemelding.

Gränges produserer valset aluminium til varmevekslere, hovedsakelig innen bilindustrien. Virksomheten har produksjonsanlegg i Sverige og Kina og hadde til sammen 971 ansatte ved utgangen av 2013, skriver TDN Finans.

Gränges omsatte for 4,0 milliarder kroner i 2013, og ebita utgjorde 337 millioner kroner.

I første kvartal 2014 hadde Gränges ebita på 117 millioner kroner, mot 85 millioner kroner samme periode året før.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Svake handelstall fra Kina lyver

Millionsalg skal gi Rødt en ny start

Tror på uendret rente i ESB

Grete Faremo har fått lederjobb i FN  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.