I en drøy uke har skandalen rundt DNO Internationals aksjesalg til de kurdiske selvstyremyndighetene ridd det norske aksjemarkedet som en mare.

Mandag møtte Khaled Salih, seniorrådgiver for statsministeren og ministeren for naturressurser i de kurdiske selvstyremyndighetene i Irak (KRG) både børsdirektør Bente A. Landsnes og juridisk direktør Atle Degré. Det opplyser børsen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Khaled Salih beskrev i møtet de uheldige virkningene den såkalte DNO-saken har medført for KRG. Oslo Børs understreket på sin side at børsen ikke har noe utestående med KRG, og at KRG heller ikke på noe tidspunkt har vært gjenstand for undersøkelser fra børsens side.

Børsen presiserer at dens undersøkelser har vært knyttet til DNO og selskapets forpliktelser overfor børsen og markedet.

Søndag holdt Salih en pressekonferanse på Continental Hotell i Oslo. Der fremholdt han at Oslo Børs aldri spurte de kurdiske selvstyremyndighetene om informasjon rundt kjøpet av DNO-aksjene.

- Ingen har spurt oss om informasjon eller bedt om samtykke fra oss om å offentliggjøre informasjon, sa Salih med adresse til Oslo Børs som tidligere i uken offentliggjorde informasjon om at ministeren for naturressurser i Kurdistan personlig tok kontakt med både DNO-sjef Helge Eide og meglerhuset HSBC i forbindelse med salg av 4,8 prosent av DNOs aksjer.

Les også: Forklarer DNO-handlene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.