Oslo Børs er lite endret fra start fredag. Bakteppet er et nytt fall i oljeprisen, positiv utvikling i USA torsdag og nedgang på de store børsene i Asia fredag morgen.

I London starter børsdagen moderat i pluss, mens Frankfurt er moderat ned.

Nordsjøoljen er ned rundt 0,45 dollar siden gårsdagens sluttnotering og førsteposisjonskontrakten handles til 30,36 dollar fatet.

Riggselskapet Seadrill er blant aksjene som har fått hardest medfart etter at oljeprisen begynte å falle sommeren 2014. I løpet av de to siste årene er rundt 90 prosent av børsverdien forsvunnet.

Aksjen har falt 30 prosent bare siden nyttår.

Fredag melder Seadrill at selskapet har inngått en avtale med DSME-verftet om å utsette levering av de to ultradypvannsboreskipene, «West Aquila» og «West Libra» til henholdsvis andre kvartal 2018 og første kvartal 2019. Avtalen utsetter 800 millioner dollar i capex til 2018/2019.

JP Morgan har startet dekning av Seadrill-aksjen med «underweight» og kursmål på 20,2 kroner. I USA torsdag sluttet Seadrill-aksjen på kurs tilsvarende 22,1 kroner.

Seadrill er ned 1,8 prosent til 21,09 kroner.

Blant de andre tungvekterne er det blandet utvikling. Undervannsentreprenøren Subsea 7 er aksjen som så langt har falt mest blant de 25 aksjene i tungvektsindeksen OBX.

Lakseoppdretteren Bakkafrost har best utvikling av de 25 aksjene med en oppgang på 2,2 prosent, fulgt av en annen oppdretter, Marine Harvest, med en oppgang på 0,8 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,15 prosent til 541,37 poeng klokken 09.35 fredag.

Les også:

Seadrill får pusterom

JP Morgan er skeptisk til Seadrill

Oljeprisene faller - igjen

Se DNtv: 

- De gode tidene er over for Norge. De er borte.
Men dette mener hedgefondforvalter Hugh Henry kommer til å redde oss.
01:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.