Leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, sier han er trygg på at partiet sier ja til ny byrådsavtale med SV og MDG.

Fredag kveld skal de 368 medlemmene i representantskapet i Oslo Ap avsi sin dom over byrådsavtalen som partiets forhandlingsutvalg de siste tre ukene har forhandlet fram med Miljøpartiet De Grønne (MDG) og SV.

Mens byrådslederkandidat Raymond Johansen uttalte at han var svært spent på delegatenes dom vei inn til møtet, er Oslo Aps leder Jan Bøhler langt mer avslappet over utfallet.

– Vi har jo veldig god kontakt med partiet vårt, så vi er trygge på eget parti, sa han til pressen på vei inn.

– Nå skal vi inn og ha et hyggelig møte vi har gledet oss voldsomt til. Dette er det største som har skjedd i Oslo Ap på 19 år, så dette er en fest for oss, fastslo Bøhler.

Uro i SV

Mer spenning er det knyttet til utfallet av avstemningen hos SV senere fredag kveld. Representantskapet der møtes klokken 18 i nærheten av partikontoret på Tøyen.

I SV var det delte meninger om det var rett å i det hele tatt innlede forhandlinger med Arbeiderpartiet, og fylkesstyret var delt på midten. Et flertall i representantskapet på 65 mot 10 stemmer sørget imidlertid for et forhandlingsmandat som åpner for at SV kan ta plass i byrådet.

Representantskapet i MDG stemmer også over resultatet i kveld, og oppholder seg på Oslo rådhus.

Både Jan Bøhler, Raymond Johansen og Aps ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl ville verken si noe om posisjoner, personer eller konkrete saker på vei inn til møtet.

– De som sitter her inne, har førsteretten til å få vite alt, understreket Bøhler.

Partiene kommer til å sende ut en erklæring senere fredag kveld når alle de tre representantskapene har sagt sitt.

Kabal

De tre partiene har sittet sammen og forhandlet på Østmarksetra siden 25. september. Modell for eiendomsskatt, utbygging av E18 vestover og bilfritt sentrum er blant spørsmålene de tre partiene har forhandlet om.

Hvordan byrådet settes sammen og hvilket parti som får ordføreren, er et annet stridstema. Det er ventet at Ap vil ha flertall i byrådet, som i dag teller åtte medlemmer. Det innebærer i så fall fem byråder til Ap og tre til fordeling mellom SV og MDG. Men det er altså opp til byrådspartiene selv å avgjøre størrelse og fordeling av poster.

Les også:
Markant fall i antall søk i skattelistene


  Sparker 20 analytikere etter juks (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.