Ifølge Raymond Johansen (Ap), som selv vil lede det nye byrådet, er det store oppgaver som venter.

– Vi regner med at det ikke blir så mange av hvetebrødsdagene, men vi er forberedt på hardt arbeid, sa han.

Arbeiderpartiet får fem av åtte poster i byregjering. Schibsted-direktør Robert Steen (Ap) blir byråd for finans, mens advokat Geir Lippestad (Ap) blir byråd for næring og eierskap, med ansvar for integrering og mangfold. Tone Tellevik Dahl (Ap) blir byråd for oppvekst og kunnskap, og Rina Mariann Hansen (Ap) blir byråd for kultur, idrett og frivillighet.

MDGs Lan Marie Nguyen Berg blir byråd for miljø og samferdsel, mens Hanna E. Marcussen (MDG) blir byråd for byutvikling, og Inga Marte Thorkildsen (SV) blir byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester.

– Vi har satt sammen et byråd som er erfarent. Det er nyskapende. Vi er opptatt av å kommunisere tydelig med byens innbyggere, sa Johansen.

– Vi har vært opptatt av også å hente inn folk som har erfaring, ikke minst tungt fra næringslivet. Oslo skal være motoren i Norge. Det at vi er en næringsvennlig by gjør det viktig å ha den kompetansen inn, også for å berike politikken. Vi trenger nye impulser, også for å fornye politikken, sa han(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Det ser litt dramatisk ut

Tesla-eiere klager til Forbrukerrådet over få hestekrefter

Her er årets kronprins-sponsorer

Se DNTV: Slik skal norsk næringsliv redde klimaet

Slik skal norsk næringsliv redde klimaet.
Jens Ulltveit-Moe leverer tirsdag en rapport til Erna Solberg om hvordan næringslivet kan redusere utslippene.
01:31
Publisert: