Den norske kronen svekkes i takt med oljeprisfallet onsdag morgen.

Kronen er onsdag morgen svekket med fire øre mot euro, til 9,2493, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med om lag fem øre, til 8,1455.

Kronen svekkes onsdag morgen. Skjermdump: Infront
Kronen svekkes onsdag morgen. Skjermdump: Infront

- Kronesvekkelsen er relatert til oljeprisen. Det ser litt dramatisk ut i forhold til endringen i oljepris, men det er et tegn på at det er et marked som ikke er likvid, sier sjefstrateg Erica Blomgren i SEB til TDN Finans onsdag.

Gir næring til spekulanter

Svake handelstall fra Japan onsdag morgen øker forventningene om at Japans sentralbank vil øke stimulien, mener økonomene.

«Tallene gir næring til spekulanter og forventninger om at Japans sentralbank vil øke stimulien som har støttet det japanske aksjemarkedet», skriver SEB i sin morgenrapport.

Japans handelsbalanse var -114,5 milliarder yen i september, mot -569,4 milliarder yen måneden før, ifølge Bloomberg News. På forhånd var det ventet en handelsbalanse på 87,0 milliarder yen.

Trekke ned veksten

Ifølge DNB Markets viser tallene at utenrikshandelen vil bidra til å trekke BNP-veksten ned i tredje kvartal.

Danske Bank Markets venter at Japans sentralbank kommer med nye tiltak allerede på møtet den 30. oktober, og at det kommer i form av ytterligere kvantitative lettelser.

Det er tynt med nøkkeltall på dagens kalender, og meglerhusene tror rentebeslutningen i Bank of Canada, en tale fra Bank of Englands sentralbanksjef Mark Carney, og lånesøknadene fra USA kan få oppmerksomhet.

Euro er om lag uendret på 1,1353 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1346 dollar i New York tirsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet tirsdag på 1,606 prosent, mot 1,558 prosent mandag. Onsdag faller renten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Forbud mot å eie og handle aksjer for ansatte i Oljedirektoratet

Aftenposten: Lippestad inn i Oslo byregjering

Storrazzia mot budbilnettverk

Se DNTV: Skal vokse i trange tider

Skal vokse i trange tider
Skal vokse i trange tider
00:38
Publisert: