Oslo Vognselskap eier T-banevognene og trikkene, og leide inn kommunikasjonsbyrået Zynk for å forfatte teksten (i overkant av 3.000 tegn) på vegne av byråden.

Sluttregningen for forordet alene var på over 30.000 kroner, skriver Aftenposten.

Administrerende direktør Erik Lund i Oslo Vognselskap innrømmer at det kostet mer enn det smakte.

– Jeg synes det var litt dyrt, innrømmer han og var ikke klar over at teksten kostet så mye å produsere.

Vognselskapet har totalt betalt rundt 1 million kroner på konsulenttjenester fra Zynk.

Overrasket

Lan Marie Nguyen Berg er overrasket over hvor mye det kostet å produsere teksten. Hun var selv ikke klar over at Oslo Vognselskap hadde hyret inn et kommunikasjonsbyrå for å skrive forordet.

– Det har lenge vært praksis at kommunens virksomheter og selskaper skriver utkast til forord, som byrådsavdelingen behandler. Det er utkastet til forord som konsulentselskapet har skrevet for Oslo Vognselskap. Dersom jeg var klar over at vognselskapet brukte masse penger på et utkast, ville jeg foreslått at de heller skrev det selv, sier Berg i en kommentar til NTB.

Rydder opp

Hun tok før sommeren opp praksisen med bruk av konsulenter med det nye styret i selskapet og sier at byrådet er i ferd med å rydde opp i konsulentbruken i kommunen.

– Jeg forstår ikke at fellesskapet skal trenge å betale 30.000 kroner for et forord fra meg, og enda mindre at et kommunalt selskap vil bruke en million kroner på å påvirke kommunen. Både jeg og bystyrets medlemmer er tilgjengelige for alle som ønsker å prate med oss. Dette er dårlig anvendte penger og dårlig PR, avslutter byråden. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en

Vil rive investeringer på en kvart milliard: - Det er store penger. Vi river hele dritten

Tar ut 150 millioner i utbytte tross skrekk-år: – Ting går opp og ned dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.