At selskaper som har drevet virksomhet i over 200 år slår seg inn på de nyeste teknologimarkedene er ikke vanlig.

Men nå kan det skje.

Østerrikske Staatsdruckerei Holding AG (OeSD) som ble etablert i 1804, og som siden da har produsert vanlige pass og andre offisielle dokumenter for staten melder at det har utviklet en app for smarttelefoner som kan håndtere virtuelle pass, førerkort og andre personlige data på en sikker måte, skriver Bloomberg News.

Appen er kalt «My Identity App» og krever to enheter - en for brukeren og en annen for personen som skal kontrollere identiteten. I tillegg kreves et sentralt register for data om alle landets innbyggere. Ingen personlige data vil bli permanent lagret på den enkeltes smarttelefon.

- Bare ett problem

Selskapet hevder appen fulllstendig kan erstatte alle viktige fysiske dokumenter som lett kan glemmes eller mistes, og at systemet kan bli operativt allerede fra 2017.

- Alt beveger seg over til smarttelefoner. Det er bare ett problem: Id-kort og førerkort er ikke en gang i anmarsj, ikke noen steder, sier OeSDs utviklingsleder Lukas Praml til Bloomberg News.

OeSD, som nå er et privateid selskap, har stadig dreid virksomheten mot den digitale verden de siste årene.

Ifølge Bloomberg News er ekspansjonen til det østerrikske selskapet i ferd med å bringe det inn på den konkurransemessige banehalvdelen til Google og Apple vedrørende digitale betalingsløsninger.
 

Les også:  Fremtidens betaling er mobil


Snik deg forbi køen

Jubler for penger til mer effektivt Norge

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.