Den amerikanske storbanken JPMorgan Chase har besluttet å legge ned kontoret som handlet med syntetiske finansielle produkter og endte med å påføre banken et tap på 4,4 milliarder dollar, melder nyhetsbyrået Ritzau Finans fredag.

Meldingen om nedleggelsen kommer i forbindelse med at banken fredag la frem resultatrapporten for andre kvartal.

Resultatrapporten ble lagt frem bare minutter etter at storbanken valgte å revidere regnskapet for årets første kvartal ved å redusere resultatet med hele 459 millioner dollar til 4,92 milliarder dollar.

I andre kvartal endte banken med et resultat på 5,0 milliarder dollar, tilsvarende 1,21 dollar per aksje. I samme kvartal ifjor var resultatet 1,27 dollar per aksje.

Mer enn dobbelt så stort tap
Da historien om skandalekontoret i London først ble kjent i mai i år, varlset banken at tapet ville bli på rundt to milliarder dollar. Nå oppjusteres tapet som en gruppe ansatte på handelskontoret CIO (Chief Investment Office) i London påførte banken til 4,4 milliarder dollar.

JPMorgan skriver ifølge TDN Finans at de nylig oppdaget at informasjon som antyder at enkeltpersoner kan ha forsøkt å unngå å vise de fulle tapene på CIO-porteføljen i første kvartal.

"Vi venter å presentere en ny resultatrapport for første kvartal så snart som praktisk mulig, men ikke senere enn vår rapport for andre kvartal", heter det i meldingen.

Wall Street Journal skriver fredag at «The London Whale», og to andre i CIO-avdelingen nå har forlatt selskapet.

Banken opplyser at den har funnet "betydelige svakheter" ved internkontrollen over førstekvartalsrapporten knyttet til verdsettingen av den syntetiske CIO-porteføljen. Nå velger den altså å legge ned denne virksomheten.

BAKGRUNN: JP Morgans giganttap kan bli på 55 (!) mrd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.