Tidligere i år satte Ferrari 599xx det Ferrari mente var banerekord rundt Nürburgrings Nordsløyfe med tiden 6,58. Nå skal denne rekorden ettertrykkelig være slått av Pagani Zonda R.

Den italienske superbilen gjorde runden på 6,47, altså hele 11 sekunder raskere enn Ferrarien.

Bilder:

Både Ferrari 599xx og Pagani Zonda R er biler laget for å kjøre fort på bane, så ingen av dem kan kjøres på vanlig vei. Ifølge Auto, motor & sport, skal en Radical SR8LM inneha den gamle rekorden, og ikke Ferrari. Men nå er også den slått, for Radical kjørte ifjor runden på 6,48.

Pagani Zonda R er utstyrt med en V12-motor fra Mercedes som yter 740 hestekrefter. Kombinert med en vekt på 1070 kilo gjør bilen null til 100 km/t på 2,7 sekunder og har ifølge egne tekniske data en toppfart raskere enn 350 km/t.

Les også: To super-Ferrarier til Norge

Her kan du se den offisielle videoen fra Pagani om Zonda R:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.