Fonseca er en av grunnleggerne av advokatfirmaet Mossack Fonseca, som ifølge den siste tidens avsløringer har hjulpet en rekke statsoverhoder, politikere, milliardærer og andre til opprette selskaper i såkalte skatteparadiser.

I et intervju med Reuters sier Fonseca at hans firma er utsatt for et eksternt hackerangrep, og at det er slik de 11,5 millioner dokumentene har havnet i hendene på internasjonale medier.

– Vi utelukker en innsidejobb. Dette er ikke en lekkasje. Det er hacking, sier Fonseca og legger til:

– Vi har en teori, og vi jobber ut fra den. Vi har allerede lagt inn de relevante klagene hos statsadvokaten, i tillegg til at en statlig institusjon ser på saken.

- Den er det ingen som snakker om

Videre hevder han at Mossack Fonseca ikke har brutt noen lover, at de ikke har ødelagt dokumenter, og at de aldri har hjulpet noen til skatteunndragelser eller å hvitvaske penger.

– Den eneste forbrytelsen som er bevist, er hackingen. Det er saken, men den er det ingen som snakker om, sier Fonseca.

Det var den tyske avisen Süddeutsche Zeitung som først fikk tilgang til Panama-dokumentene. Senere ble de delt med over 100 medieorganisasjoner gjennom gravejournalistgruppen ICIJ. Det er opplyst at en anonym kilde lekket dokumentene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Eva Joly: – DNB bør etterforskes

Pressemelding sår tvil om Gunnlaugssons framtid

Hold deg oppdatert på DN Investor