– Det har vært en tung avgjørelse å ta, etter som Mossack Fonseca har vært til stede i disse territoriene i over 20 år, sier selskapet i en pressemelding. Selv om de tre kontorene blir lagt ned, lover selskapet å fortsette å betjene alle sine klienter.

Kunngjøringen om nedleggelsene kommer snaut åtte uker etter at de første rapportene om Panama-papirene dukket opp. Detaljer fra nesten fire tiår med arkivopplysninger fra Mossack Fonseca er avslørt.

Først og fremst viser avsløringene hvordan banker i en rekke land- inkludert DNBs datterselskap i Luxembourg, brukte advokatfirmaet til å hjelpe kunder med å opprette selskaper i skatteparadiser. Blant dem som hadde benyttet seg av Mossack Fonsecas tjenester dukket det opp en rekke politikere, kjendiser og velstående mennesker over hele verden.

Selv om det å ha et selskap i et skatteparadis i seg selv ikke er ulovlig, åpner det for å unndra opplysninger fra andre lands myndigheter. Det gjør at enkelte bruker slike selskaper til skatteunndragelse og hvitvasking av penger.

Samtidig brukes de ofte i bistandsssammenheng, fordi flere av landene som mottar bistand ofte mangler et pålitelig bankvesen og annen økonomisk infrastruktur. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Høili selger strandeiendom for 66 mill.

Holder kortene tett om skatteparadis dnPlus  (DN+)

Nå kan du kjøpe luksusyachter, privatfly og rådyre diamanter på milliardærenes «Finn.no» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor