Investor Dag Høili (47) ga 45 millioner kroner for den to mål store strandeiendommen på Nesøya i 2012.

Nå har han lagt den ut for salg og vil ha nær 66 millioner kroner.

Høili er sønn av Europris-gründer Terje Høili fra Fredrikstad. Han hadde lederjobb i Europris før familien solgte seg ut i 2005.

- Når det gjelder Nesøya, selger vi hvis det dukker opp noen som er villige til å betale prisen. Hvis vi selger, flytter vi sannsynligvis utenlands, skriver Dag Høili i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

- Hatt interessenter

Det 690 kvadratmeter store huset i Sundveien har over 30 meter strandlinje.

- Eiendommen er ikke markedsført i Norge, men er markedsført mot et internasjonal publikum. Vi har hatt interessenter, sier eiendomsmegler Erik Steen i Krogsveen.

I 2007 ga søsteren til Dag Høili - Maria Høili - 26,5 millioner kroner for Nesøya-eiendommen. I 2012 forsøkte hun å selge strandeiendommen for 55 millioner kroner, noe ingen var villige til å gi.

Ifølge Steen, som også håndterte salget den gang, kjøpte da Dag Høili eiendommen av Maria Høili. Søsteren kjøpte samtidig brorens store gård i Lier. Ifølge eiendomsregisteret ga Dag Høili 45 millioner kroner for Nesøya-eiendommen.

Egen hushjelp-avdeling

Prakteiendommen inneholder blant annet egen bar og basseng- og fitnessrom. En egen avdeling er forbeholdt hushjelp, heter det i prospektet.

Boligen har forøvrig tre store soverom med to bad, i tillegg til egne gjestetoaletter. I garasjen er det plass til fire biler.

Artikkelen fortsetter under bildeserien.

 

Hytte-salg

Nesøya-boligen er ikke det eneste Dag Høili selger om dagen. 

Høilis 12,5 mål store landsted Kampedalen i Blindleia, ble lagt for salg i fjor høst med en prislapp på 40 millioner kroner, uten at den ble solgt. For en drøy uke siden ble den lagt ut for salg på nytt med samme pris.

Nå er annonsen slettet.

Det er eiendomsmegler Steen som også håndterer salget av Høilis luksuriøse feriested. Han ønsker ikke å si noe om eiendommen, men Høili selv skriver i en tekstmelding til Dagens Næringsliv:

- Det er flere interessenter fra utlandet på Kampedalen.

Høili ga 18 millioner kroner for landstedet sommeren 2012, og skal ha pusset opp for 20 millioner kroner.

Søsteren selger

Også søsteren Maria Høili selger unna eiendommer om dagen.

Gården på Lier er til salgs for 40 millioner kroner, ifølge Nettavisen. Nylig solgte hun sin hytte på Kragerø til en ukjent sum, skriver nettstedet.

Maria Høili betalte 9,5 millioner for Kragerø-hytta i 2005. I 2012 tapte hun rettssaken mot Kragerø kommune om bygging av flytebrygge rett ved hennes landsted

I likhet med broren, begrunner Maria Høili salgene med at hun ønsker å bruke med tid utenlands.

- Tanken er å pendle mellom Oslo og Los Angeles, sier hun til Nettavisen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:

Les også:

Lover å rive "kinesiske murer" i Telenor  

Gikk på do, fikk inkassokrav dnPlus (DN+)

125 dager etter at de startet, har de solgt 100 solcelleanlegg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.