Pareto Securities oppgraderer Renewable Energy Corp. (Rec) fra hold til kjøp og høyner kursmålet fra 1,50 kroner til 2,85 kroner.

Det skriver Pareto i en analyserapport mandag.

Pareto Securities-analytiker Eirik Vegem Dahle viser til at meglerhuset har vært mest fokusert på Recs gjelds de seneste kvartalene, men etter den seneste refinanseringen, er det nå tid for å fokusere på egenkapital.

Meglerhuset skriver at Rec burde relansere sitt ekspansjonsprosjekt innen silisium ettersom at dette kan skape betydelig verdi.

LES OGSÅ: Straffetoll løftet Rec

Forutsatt silisiumspriser på 22 dollar pr kilo, mener Pareto at en fabrikk med kapasitet på 18.000 tonn kan gi økt verdi på 2,5 milliarder kroner, eller 1 kroner pr aksje.

Pareto legger til at selv om markedet nå er svakt vil det være riktig for Rec å følge denne strategien. Det vises til Recs patenterte FBR-teknologi, som gir selskapet en mulighet til å bli markedsledende innen bransjen, istedenfor å bli marginalisert over tid.

Potensielt sett kan denne ekspansjonen trigge at Rec blir lansert som en oppkjøpskandidat for defensive aktører i bransjen, eller for nye aktører som vil inn i bransjen, ifølge analysen.

Fabrikken i Singapore er ventet å forbedre sin situasjon og meglerhuset har fått økt tillit til en positiv ebitda 2013. Dette støtter verdsettelsen, og øker sannsynligheten for et salg.

Pareto mener risiko knyttet til Rec fortsatt er høy, og viser til den pågående handelskrigen mellom EU og Kina. I tillegg er allerede en betydelig økning i silisiumprisene priset inn i aksjen.

LES OGSÅ: Italia stanser sol-subsidier

Rec vil avlyse aksjespleis

- I år har det fungert sykt bra (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.