Det er Fatih Birol, toppøkonomen i International Energy Agency, som nå har fått Peak Oil-debatten til å blusse opp atter en gang.

IEA-toppen mener Peak Oil, tidspunktet der oljeproduksjonen ikke lenger klarer å holde tritt med oljeetterspørselen, vil inntreffe om rundt ti år, et tiår tidligere enn antatt (se definisjon i høyre kolonne).

I ett innlegg i New York Times i dag, tar Michael Lynch, tidligere direktør for Asian energy and security ved Massachusetts Institute of Technology, et oppgjør med hele Peak Oil-teorien.

Tilhengerne av teorien mener verden ignorerer den annonserte katastrofe: I en verden der det økonomiske systemet er basert på en kontinuerlig ekspansjon, vil «peak oil» representere en trussel mot selve systemet, med en voldsom økonomisk krise som resultat.

Punkt for punkt tilbakeviser Lynch all argumentasjon som benyttes av Peak Oil-tilhengerne.

Hovedkonklusjonen i innlegget er at vi har olje i overflod i lang tid fremover, og at prisene ikke kommer til å stige til himmels.

Les innlegget her , og diskutér saken under.

Les også: Minus 9.05.000.000.000.000.000 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.