SAS varslet mandag, som en del av den omfattende spareplanen for å redde selskapet fra konkurs, at Widerøe nå legge ut for salg.

At Widerøe, som faktisk tjener penger, nå er til salgs overrasket analytikere. Det skal ha vært næringsminister Trond Giske som presset på for at SAS skulle selge flyselskapet.

Nå kan Widerøe få norsk eier:

- Under gitte forutsetninger er Widerøe veldig lik den vi har i Sverige, både i antall fly, og den type vi utfører, med unntak av at Widerøe også gjør en stor samfunnstjeneste i Nord-Norge, sier Braathen til TV 2.

- Så det er klart at vi, som en tvilling i Sverige, er interessert i dette.

Nå eier han Norges største reisebyråkjede, Ticket, i tillegg til Malmö Aviation og Sverigeflyg.

Giske sa på en pressekonferanse mandag at han godt kunne tenkt seg en norsk eier av Widerøe.

- Gjerne en norsk eier, men først og fremst en god eier, sa han.

Flere om beinet
Braathen understreker at han ikke kommer til å kaste seg inn i en budkamp uten å vite hva han byr på.

- Per nå vet vi jo ikke en gang hva SAS skal selge, men vi er klar over Widerøes system og muligheter i Norge, utover det er det ikke klart hva Widerøe i Norge blir. Nå er det mange interessenter og flyeksperter ute for tiden, men jeg kan bekfrete at vi har en dialog med SAS. Om det blir noe av det får vi se på, sier Braathen til TV2.

Ifølge NRK tidligere denne uken skal også transportselskapet Torghatten være interessert i å kjøpe Widerøe. Torghatten har tidligere vært storaksjonær i Widerøe, sammen med Nordlandsbanken. Senere overtok Fred Olsens flyselskap Widerøe. Dette selskapet solgte Fred Olsen videre til SAS.

Torghatten er Norges nest største transportselskap, og driver busser, ferger og hurtigbåter i hele Norge.

Les også:

SAS selger Widerøe

Giske krevde salg av Widerøe (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.