Produksjonen av kremost skal samles i Ørsta, og meieriet i Hardanger legges ned. Meieriet i Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når produksjon av Jarlsberg for eksport utgår, trolig fra 2020. I tillegg skal produksjon av brunost og gomme-produkter på Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg.

Målet er å tilpasse industrikapasiteten og optimalisere produksjonen, skriver Tine i en pressemelding.

Endringene gjør at meieribedriften sparer 69 millioner kroner årlig, men det vil ta flere år før alle endringen kan gjennomføres.

– Jeg har stor forståelse for at mange av våre medarbeidere nå vil føle usikkerhet i forhold til fremtidig jobb, men vi skal ta oss av hver enkelt medarbeider for å skape mest mulig trygghet, og dette har vi gjort mange ganger med godt resultat, sier Per Ivar Berg, konserndirektør for produksjon i Tine, i en pressemelding. (©NTB)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.