I et intervju i Klassekampen torsdag snakker Per Sandberg i Femskrittspartiet om feilslått integreringspolitikk. Her gir han Kristelig folkeparti (Krf)skylden for at at unge med innvandrerbakgrunn slutter seg til terrorgrupper.

– Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag, sa Sandberg.

Det reagerer partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) kraftig på. Torsdag ettermiddag møttes de to i all hast for å prate om utspillet.

De to mener Sandbergs retorikk er ødeleggende for samarbeidsklimaet.

– Når han angriper KrF for å ha ansvar for at folk slutter seg til terror, for massakre mot kvinner og barn, og attpåtil sier at dette er noe vi ønsker ... Det er et angrep som er helt hinsides. Det sier seg selv at det er veldig ødeleggende for samarbeidet, sier Hareide til NTB.

Les også: – Nå er det nok. Nå må du roe deg ned, Per Sandberg

- Snur ryggen til

Sandberg sa først at han ikke angret på uttalelsen.

Han mente at partiene må tåle at man setter søkelys på deres politikk.

Like etter kom likevel pressemeldingen hvor han beklaget.

– Bakgrunnen for at det gikk litt varmt, var at når retorikken til Frp får ansvaret, mener jeg mange snur ryggen til utfordringene vi står overfor. Innvandrings- og integreringsdebatten er altfor viktig til at vi kan la den handle om ord og begreper, skrev Sandberg.

- Klok beklagelse

Kort tid etter beklagelsen kom også statsminister Erna Solberg på banen.

– Jeg mener det var riktig av Per Sandberg å beklage sine uttalelser overfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, sier Solberg i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Hun legger til at det er svært viktig å holde fast ved at det er den som begår en ugjerning som har ansvaret, slik at de kan straffeforfølges.

- Det klarte vi å holde fast ved etter 22. juli, og det må vi holde fast ved også når ugjerninger begås av voldelige islamister, skriver Solberg, og tilføyer:

– Verken kampen mot terror eller den politiske debatten har noe å tjene på denne typen karakteristikker av andre politiske partier, skrev hun.

 

LES OGSÅ: Stormberg kutter staben

Amerikanske råoljelagre stiger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.