– Selv om det kostet litt, er vi fornøyd. Pandox og Nordic Choice Hotels er begge ledende selskaper innen hotelleiendom og hotelldrift, og det er mye mer interessant å fokusere på fremtidsrettet business enn å dvele ved gamle tvister, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding.

Nordic Choice Hospitality Group har en rekke leieforhold med Pandox.

Ifølge VG bunnett forliksklagen i en avtale Stordalen hadde inngått om leie av hoteller av blant andre Christian Ringnes i Danmark. Leiekontrakten hadde en varighet på 20 år.

Men hotellene gikk dårlig, og Stordalen skal derfor ha funnet en vei ut av kontrakten.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum skriver i boka «Sirkus Stordalen» at Stordalen tømte det opprinnelige selskapet Choice Hotels Scandinavia for verdier, og overførte dem til det nye, Nordic Choice Hospitality Group AS. Det tømte selskapet ble deretter solgt til hotelleieren Asmund Haare, som selv slet tungt med sine First Hotels.

Problemet for Ringnes var ifølge Stavrums bok at Asmund Haare gjennom det nye selskapet Tribe Invest AS ikke hadde stilt pant for husleieavtalene. Selskapet gikk konkurs i 2013.

Les også:

Julian Assange nektes asyl i Frankrike

61 prosent flere ingeniører står uten arbeid  

Se DNtv:

Har du en slik, skal den leveres til politiet snarest
Blir man tatt med en laserpeker etter 1. juli, risikerer man å få bot.
01:23
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.