Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services har som mål å bedre driftsresultatet i 2014 med 50 millioner dollar ved å gjennomføre kvalitetsforbedringer.

Det fremgår av presentasjonsmaterialet for selskapets kapitalmarkedsdag onsdag, ifølge TDN Finans.

company:pgs

«Vi har et mål om å forbedre lønnsomheten ved å identifisere og «fange» tapte inntekter ved å forhindre kvalitetsfeil», heter det.

Selskapet har satt i gang flere programmer for å bedre lønnsomheten, som bedre samarbeid og kommunikasjon mellom forretningsenhetene, klarere rolledefinisjoner og ansvar i prosjekter samt strømlinjeforming og forbedring av nøkkelprosjekter.

PGS guider en ebitda på 900-950 millioner dollar for 2014. På forhånd hadde analytikerne ventet en ebitda på 971 millioner dollar for 2014, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Samtidig opplyser PGS at utbyttevekst vil være en prioritet. Utbyttet vil bli besluttet av styret i PGS når 2013-tallene er ferdigstilt. PGS har policy om å betale ut 25-50 prosent av resultatet over tid.

Selskapet venter nå en en ebitda 800-850 millioner dollar i år. Selskapet guidet i oktober en ebitda for 2013 på rundt 850 millioner dollar.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN FInans var det ventet et resultat på 862 millioner dollar.

Komfortabel ordrebok
Selskapet sier det går inn i 2014 med en komfortabel ordrebok god visibilitet. Selskapet venter at streamer-kapasiteten i snitt vil være tolv prosent høyere i 2014 enn 2013.

«PGS går inn i 2014 med en komfortabel ordrebok og god visibilitet», heter det.

Selskapet venter at streamer-kapasiteten i snitt vil være tolv prosent høyere til neste år enn 2013, hvorav Geostreamer-andelen vil vøre på rundt 90 prosent mot slutten av 2014.

PGS ser fortsatt økt etterspørsel etter Geostreamer.

PGS har som mål å kapitalisere på multiklient-investeringene som ble gjort i 2013 i løpet av 2014, og det vil mindre aktiv 3D-kapasitet allokert til multiklient i 2014 sammenlignet med 2013.

Selskapet venter at rundt 50 prosent av aktiv 3D-kapasitet vil allokeres til multiklient for helåret 2013.

Petroleum Geo-Services mener at «market softness» vil påvirke første kvartal i 2014, men venter et godt etterspørselsbilde for den nordatlantiske sommersesongen.

Selskapet ser samtidig et godt etterspørselsbilde for sommersesongen.

«Etterspørselsbildet for sommersesongen er godt med klare indikasjoner på at kundene er villige til å betale mer for kvalitetsprodukter og riktige tjenester», heter det.

LES OGSÅ:

Kutter kursmål på Petroleum Geo- Services (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.