Seismikkselskapet Polarcus er i positiv dialog med flere av selskapets kreditorer og andre interessenter om langsiktig refinansiering av selskapet, og håper å ha en plan på plass før jul.

Det sier finansdirektør Tom Henrik Sundby i Polarcus til TDN Finans mandag.

- Vi har vært ute en stund med dette og når vi når går inn i gjennomføringsfasen venter vi dette skal gå relativt bra og håper at vi kan kommunisere noe i løpet av uker. Helst før jul, men i alle fall før utgangen av året, forklarer Sundby.

Han legger imidlertid til at ting ofte kan ta lengre tid enn han selv håper på.

Taus om løsninger

Finansdirektøren vil ikke kommentere om diskusjonene inkluderer salg av eiendeler, emisjon eller konvertering av gjeld til egenkapital. Det eneste Sundby vil avsløre, er at dialogen med interessentene er god.

- Selskapet er godt skikket og det gir godt forhandlingsklima. Jeg kan ikke gå inn på løsninger som blir diskutert nå, men på grunn av vår robuste kontantposisjon så kan vi se litt stort på løsningsrommet, sier han.

Prrosessen for å finne langsiktig finansiering følger naturlig etter at selskapet gjorde en emisjon i oktober 2014, forklarer Sundby.

- Det var dette som startet disse prosessene, sier han.

Sterkt resultat

Etter emisjonen annonserte selskapet i april en avtale med bankene hvor de bedret likviditetssituasjonen samtidig som bankene satte en forutsetning om at selskapets konvertible obligasjon ble skjøvet fra 2016 til 2018.

Selskapet har også solgt deler av multiklientbiblioteket til TGS.

- I tillegg har vi gjort betydelige fremskritt med tanke på ordrereserven og kostnadsreduksjoner. Faktisk så mye at vi i tredje kvartal la frem et resultat som var et av de beste vi har hatt, til tross for et svakt marked, sier han.

Dette gjør at selskapet kommer til forhandlingene med en relativt sett sterkere posisjon rent finansielt og har en solid kontaktbeholdning, mener Sundby.

- Med det som grunnlag mener vi at det nå er riktig å adressere en mer langsiktig løsning for å komme frem til gode løsninger for selskaper og interessenter, sier han.

Sikrede skip

Sundby sier at selskapet ved utgangen av tredje kvartal har en utestående forpliktelse mot bankene på 263 millioner dollar, 167 millioner til salg-tilbakeleie tilbyderen og 104 millioner dollar på den konvertible obligasjonen.

I tillegg hadde selskapet to utestående, usikrede obligasjoner på henholdsvis 86 millioner dollar og 350 millioner kroner.

Selskaper eier i dag syv skip, hvorav de eier fire og to er klassifisert som finansiell lease.

- Fire av skipene er sikret mot bankgjelden på 263 millioner dollar, to er sikret mot den finansielle leasing-avtalen og ett av skipene er sikret mot den konvertible obligasjonen, sier han.

 

Les også: Sjeføkonom advarer om asylkostnad: - Debatten må tas

Mener han kjøpte katta i sekken

- Skuffet, trist, skremt

 

Se også:

Deler ut gratis is i kampen mot imssmelting:

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting
Klimaisen skapte en av de lengste køene under klimamøtet i Paris, er en del av iskremprodusenten Ben & Jerry's klimakampanje.
02:11
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.