Politiets sikkerhetstjeneste (PST) møtte tirsdag norske redaktører for å informere om trusselbildet og fortelle om nyttige sikkerhetstiltak i etterkant av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

Det var PST-sjef Benedicte Bjørnland som var vert for møtet med redaktørene, som kom i stand etter at flere medier hadde bedt om mer informasjon.

Nærer debatten

Redaktørene fikk opplyst at trusselbildet er uendret, men at angrepet mot Charlie Hebdo kan få følger på sikt.

– Norske ekstreme islamister vil kunne nære på den generelle samfunnsdebatten, sa Inger Haugland, som er direktør for kontraterrorarbeidet i PST, ifølge fagbladet Journalisten.

NTBs sjefredaktør Pål Bjerketvedt, som deltok på møtet, sier det er naturlig med en høyere beredskap.

– Det ble påpekt at enkeltpersoner som har hatt en rolle i publisering av karikaturtegninger eller i debatten om dem, er utsatt. Det inkluderer personer i mediene, sier Bjerketvedt, som mener møtet var nyttig.

Han påpeker at NTB og en rekke mediebedrifter har skjerpet kontrollen med hvem som skal få slippe inn og ut av redaksjonslokalene etter angrepet i Paris, men ifølge Bjerketvedt kom det tips til flere tiltak som kan være aktuelle.

Politiet råder trusselutsatte personer til å unngå faste rutiner, ifølge fagbladet Journalisten. Mediene blir også bedt om å ha lav terskel for å varsle politiet.

Fra flere kanter?

Selv om det er trusselen fra ytterliggående islamister som ligger høyest i bevisstheten, påpekes det at et angrep også kan komme fra andre kanter.

– Det ble presisert at dette er en anledning til å tenke sikkerhet uavhengig av hva trusselen er, enten det er ekstremistmiljøer, eller det er enkeltpersoner med en ubalanse, sier Bjerketvedt.

LES OGSÅ: Terrorrettssak mot tre islamister i februar

Ikke økt terrorfrykt i Norge etter Paris-terror  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.