– Den travle statsministeren i Norge har med jevne mellomrom tatt seg tid til å være opptatt av hvordan jeg har det. Det gjorde godt hver gang, sier tidligere bergensordfører Trude Drevland til DN.

Hun forteller at hun både har snakket med statsminister Erna Solberg og mottatt SMS-er under det Drevland selv beskriver som en vedvarende livskrise det siste halvannet året.

Den profilerte Høyre-politikeren ble i fjor høst siktet for grov korrupsjon i forbindelse med den såkalte «cruisesaken» i Bergen. Politiet har innstilt på at det tas ut tiltale og føres en rettssak mot Drevland, men det er Statsadvokaten i Hordaland som har det siste ordet. En avgjørelse kan komme før jul.

Forteller om dyp krise

Statsminister Erna Solberg sier det er «hyggelig» med ordene fra Trude Drevland.

– Det er viktig å passe på mennesker som er i den typen krisesituasjoner, sier Solberg.

Trude Drevland ga torsdag ut boken «Litt privat» på forlaget Aschehoug.

Drevland i boken: «Bare noen få kroner igjen hver måned å leve for»

Her skriver hun flere ganger om den dype krisen etter at hun ble siktet for grov korrupsjon, like før mannen skulle i fengsel for å sone en dom for blant annet grovt økonomisk utroskap.

- Naturlig å vise omtanke tilbake

«Jeg hadde ikke mer igjen å leve for, men jeg evnet ikke engang å ta mitt eget liv.», skriver Drevland.

Statsminister Solberg forteller at hun har kjent Trude Drevland i mange år - og i nesten hele sitt politiske liv.

– Jeg kjenner henne som en aktiv og engasjert politiker, som har omtanke for dem rundt seg også når de har det vanskelig. For meg er det helt naturlig at man også viser den samme omtanken tilbake. Jeg har visst at den situasjonen hun har vært oppe i har føltes ekstremt tung, sier Solberg.

Drevland: Støtten fra Erna har betydd mye
Trude Drevland forteller om hva støtten fra statsministeren har betydd.
03:35
Publisert:
 

Mæland var «reservemor»

En toppolitiker som har vært enda tettere på Drevland det siste halvannet året, er næringsminister Monica Mæland.

De to møtte hverandre første gang under EU-kampen i 1994.

Mæland var da uten jobb, og Trude Drevland koblet henne med mannen Odd, som ansatte Mæland som fullmektig i sin advokatvirksomhet.

I boken omtaler Drevland Monica Mæland og administrerende direktør Marit Warncke i Bergen Næringsråd som «mine to reservemødre».

Bekymring fra Mæland

En septemberdag i fjor hadde de to kontaktet Odd Drevland - som da ennå ikke var i gang med soningen sin.

«De var engstelige for at jeg hadde gjort noe dumt, det vil si tatt livet mitt, ettersom de ikke fikk tak i meg på telefonen. Jeg kunne berolige dem med at ukrutt ikke forgår så lett, og at jeg nok skulle holde telefonen ladet for fremtiden», skriver Drevland.

– Både Monica og Marit Warncke har brukt mye tid på å vise omsorg og til å ta vare på meg – og passe på meg. Det synes jeg var verdt å nevne i boken, sier Drevland til DN.

 

 

Les også:

- Ville nødig bli patetisk  

Spesialenheten etterforsker henleggelse av Drevland-saken  

Politiet vil tiltale Drevland  

 

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: