Hovedgatene på Hongkong-øya var søndag ettermiddag og kveld igjen fylt med et hav av sortkledde mennesker som protesterte mot byens politiske ledelse. Demonstrantene ropte ut ordene «withdraw» og «step down» – en oppfordring om å trekke et svært omstridt lovforslag og gå av – myntet spesielt på byens øverste leder, Carrie Lam.

Mange av parolene søndag krevde at byens øverste politiske leder, Carrie Lam, måtte gå av. Hun har støttet det upopulære lovforslaget og har tette bånd til regjeringen i Beijing. Studenter fra et universitet i Hongkong hadde paroler som karikerte Lam med horn.
Mange av parolene søndag krevde at byens øverste politiske leder, Carrie Lam, måtte gå av. Hun har støttet det upopulære lovforslaget og har tette bånd til regjeringen i Beijing. Studenter fra et universitet i Hongkong hadde paroler som karikerte Lam med horn. (Foto: ANTHONY WALLACE/AFP/NTB Scanpix)

Demonstrantene har denne uken protestert mot lovforslaget som kan åpne for at politiske fanger blir utvekslet med Kina. Lørdag varslet Carrie Lam at lovforslaget blir midlertidig trukket. Hun sa til mediene at forslaget neppe blir innført i år, men vil heller ikke trekke lovforslaget for godt, ifølge South China Morning Post.

En demonstrant utenfor byens lovgivende forsamling, Legislative Council, var ikledd gassmaske. Bekledningen var antagelig på for å minne omverdenen på at politiet brukte pepperspray og tåregass mot demonstrantene sist onsdag.
En demonstrant utenfor byens lovgivende forsamling, Legislative Council, var ikledd gassmaske. Bekledningen var antagelig på for å minne omverdenen på at politiet brukte pepperspray og tåregass mot demonstrantene sist onsdag. (Foto: THOMAS PETER/Reuters/NTB Scanpix)

Søndag kveld lokal tid sendte Carrie Lam en pressemelding der hun beklaget håndteringen av lovforslaget og lovet å ta til seg kritikk fra innbyggerne.

Beslutningen om å legge bort lovforslaget midlertidig var ikke nok til å stoppe protestene i Hongkong – finansbyen som har vært en del av Kina siden overleveringen fra Storbritannia i 1997.

Demonstranter i Hongkong markerte søndag med en seremoni at siste ukes protester har kostet menneskeliv. Én av deres venner døde etter at han sist onsdag falt ned fra et stillas under voldelige demonstrasjoner i byen. Mange av protestene søndag var rettet mot politiets harde linje overfor demonstrantene.
Demonstranter i Hongkong markerte søndag med en seremoni at siste ukes protester har kostet menneskeliv. Én av deres venner døde etter at han sist onsdag falt ned fra et stillas under voldelige demonstrasjoner i byen. Mange av protestene søndag var rettet mot politiets harde linje overfor demonstrantene. (Foto: THOMAS PETER/Reuters/NTB Scanpix)

Jimmy Sham fra protestgruppen Civil Human Rights Front sammenligner lovforslaget med å stikke sitt eget folk med kniv, skriver NTB. Allerede lørdag gjorde han det klart at de planlagte protestene søndag vil bli avholdt, selv om ledelsen har lagt planene på hold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.