I slutten av 2018 sa tidligere blikkenslagerhjelpegutt, Petter Tvedt (33), opp jobben som pressesjef for Frp-leder og finansminister Siv Jensen uten å ha noen jobb å gå til. Det har han fått nå, i pr-byrået Kruse Larsen.

Tvedt følger etter en lang rekke politiske rådgivere og statssekretærer som har gått til pr-bransjen etter å ha jobbet i regjeringen.

– Du går inn i en svingdør med politikere som går til pr og pr-folk som går til politikken?

– Det er mange som går mellom ulike bransjer ellers i samfunnet også. Jeg synes det er viktig at flinke, erfarne folk fra ulike miljøer kan bytte mellom bransjer. Det er ikke noe annerledes om noen går til politikk eller fra politikk, sier Tvedt.

Det er ikke nettverk eller lang telefonliste som er avgjørende, men riktig kunnskap, mener han.

Skal ikke selge hemmeligheter

– Det er ikke sånn at du skal nå selge alle hemmelighetene til Siv Jensen?

– Jeg har ingen ambisjon om å selge masse hemmeligheter. Men jeg har lang erfaring med strategisk kommunikasjon, og det vil jeg bidra med.

Tvedt har vært sentral i Frps håndtering av flere runder med politisk bråk de siste årene. Selv synes han Sylvi Listhaugs avgang som justisminister var den mest krevende.

Er du spesielt god på krisehåndtering siden du er Frp-er?

– Jeg regnet med at du kom med det spørsmålet. Det er jo mange stormer i Frp som i andre politiske partier. Jeg skulle gjerne vært foruten de vanskelige omdømmekrisene Frp har vært i. Men først og fremst er det en erfaring jeg tar med meg, både når det gjelder å håndtere media, men også erfaring med interne prosesser, sier han.

Sjefen håper på lang karantene

Tvedt får ikke vite når han kan begynne i den nye jobben før Karantenenemnda har sett på saken. Sannsynligvis kan han vente seg flere måneders karantene og jobbstart like før sommeren. Daglig leder i Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen, håper Tvedt ikke får komme i gang med det første.

Jan-Erik Larsen og Kruse Larsen henter inn Petter Tvedt til pr-byrået.
Jan-Erik Larsen og Kruse Larsen henter inn Petter Tvedt til pr-byrået. (Foto: Mikaela Berg)

– Jeg håper han får en skikkelig lang karantene. Jeg er veldig engasjert i politikken og opptatt av politikkens integritet, og at det skal være mulig å gå mellom politikk og næringsliv. Da må vi ha et system som gjør det mulig, og derfor har vi karanteneregler, sier han.

Karantenenemnda konkluderte nylig nok en gang med at tidligere fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har brutt karantenereglene.

Hvis du får karantene, kommer du til å klare å respektere den bedre enn en viss partikollega?

– Min visse partikollega klarer å svare fint for det selv. Jeg må finne ut av hva jeg skal bruke tiden på når det kommer. Jeg tror mange har en forestilling om at det er fristende å ha lang karantene, men jeg er en person som er glad i å jobbe og mange måneder utenfor arbeidslivet kan bli litt kjedelig. Men jeg vil selvfølgelig respektere avgjørelsen, sier Tvedt.

Tror han kunne velge og vrake

Larsen beskriver nyansettelsen som «en fjær i hatten».

– Vi har som mål å være det ledende politiske rådgivningsmiljøet i Norge. Da må vi rekruttere de beste, og for oss er det en fjær i hatten at Petter, som jeg tror kan velge å vrake mellom de store byråene, velger å gå til oss. Det setter vi stor pris på, sier han.

Tvedt har brukt de siste månedene på å bestemme seg for ny karrierevei, og har vurdert en rekke selskaper. Han valgte konsulentbransjen blant annet fordi han ønsker å ha flere baller i luften.

– Og jeg kom frem til at Kruse Larsen er stedet med det beste miljøet, de flinkeste folkene og det mest unike rådgivningsselskapet, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva var oljeprisen sist Liverpool tok seriegull?
DN utfordret Liverpool-fan Eldar Sætre på historisk oljepris, navnebytte og kvartalstall
01:19
Publisert: