– Jeg har ikke funnet noe som rokker min tillit til henne, sa Johansen på en pressekonferanse i Oslo fredag der han redegjorde for behandlingen av varslerne mot henne.

Han sier at varslerne er tatt på alvor i den grundige undersøkelsen.

– Informasjonsinnhentingen og sammenstillingen har tatt i alt seks uker og omfatter blant annet flere uttalelser fra Kommuneadvokaten og en rapport med sammenstilling av fakta fra kommunens internrevisjon, sa Johansen.

Ingen regelbrudd

Johansen slo også fast at gjennomgangen viser at Thorkildsen ikke har brutt hverken offentlighetsloven, taushetsplikten, anskaffelsesreglene eller lovens forbud mot gjengjeldelser mot varsler.

– Jeg kan ikke se at det er begått noen regelbrudd. Totalinntrykket er at påstander i varslene, er blitt nyansert gjennom undersøkelsene og intervjuer som Internrevisjonen har gjort. Jeg har inntrykk av at bildet er mer nyansert enn man kan ha fått inntrykk av etter å kun ha lest varslerne, sa Johansen.

Inga Marte Thorkildsen (SV) er skolebyråd i Oslo kommune.
Inga Marte Thorkildsen (SV) er skolebyråd i Oslo kommune. (Foto: Fartein Rudjord)

Byrådslederen har fått kritikk av opposisjonen fordi han selv har valgt å gå gjennom varslene, dette avviste han under pressekonferansen.

Ikke til stede

Det er et godt prinsipp at den som skal behandle et varsel er overordnet den det er varslet om. Som byrådets leder kan jeg ikke overlate til noen andre å vurdere om jeg skal ha tillit til en av mine byråder, mener han.

Inga Marte Thorkildsen selv var ikke til stede da Johansen la frem sine konklusjoner. Han mener det nå er opp til skolebyråden å avgjøre hva som skal skje med undervisningsdirektør Astrid Søgnen.

Thorkildsen har tidligere bedt Søgnen om å gå av ved fylte 67 år, en alder Søgnen rundet torsdag, ifølge Aftenposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du cv: Dette bør du ha med og dette bør du absolutt ikke ha med
To eksperter forklarer.
02:48
Publisert: