Tidligere justisminister Sylvi Listhaugs nye rådgiver er klar, etter at Espen Teigen ga seg for å begynne som journalist i Nettavisen.

Andreas Jacobsen (24), som ble anbefalt av Teigen, tar over.

Han kommer fra stilling som kommunikasjonsrådgiver i partiets stortingsgruppe, er sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) og har flere års erfaring fra dagligvarebutikk.

Teigen har i de siste årene blitt kjent som mannen bak Listhaugs Facebook-suksess, og forfattet også innlegget som tidligere i år nesten felte regjeringen.

På tross av den sterke tilstedeværelsen i sosiale medier, er det nå klart for enda større aktivitet.

– Vi utnytter ikke det potensialet i det hele tatt. Det kommer vi til å jobbe med fremover. For eksempel med direktesendinger, sier Listhaug.

Viktig med teft

I jakten på Teigens erstatter har hun sett etter en som er «sulten, villig til å lære og jobbe masse og har teft».

– Om ikke teften etter gode politiske saker og budskap er ferdig utviklet, er det mulig å stimulere den gjennom et samarbeid. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med han. Han blir min høyre hånd, sier Listhaug.

– Er det viktig at han blir like hensynsløs som Espen Teigen?

– Hensynsløs? Jeg vet ikke hva du snakker om, sier Listhaug og ler høyt.

Forventer ikke en kloning

Espen Teigen har hatt en sterkere offentlig profil enn det som er vanlig blant ansatte rådgivere. Det har ikke etterfølgeren tenkt å kopiere.

– Jeg har store sko å fylle, for Espen har jeg sett opp til lenge. Å få muligheten til å jobbe med Sylvi er stort, men jeg må finne min måte å jobbe på, sier Jacobsen.

– Jeg forventer ikke en kloning av Espen Teigen. Andreas må finne sin måte å jobbe på sier Listhaug.

– Han må kanskje unngå å sette seg på det norske flagget?

– Ja, det får han ikke lov til. Det er leksjon nummer en, sier Listhaug.

En av de få tingene Teigen har beklaget gjennom sine kontroversielle år med Listhaug, var at han lot seg avbilde i VG sittende på det norske flagget. Men Listhaug har forberedt Jacobsen på at det vil bli kjeft å få.

– Jeg spurte om han var klar for det. Det var han, sier Listhaug.

Akademiker hos folk flest

Jacobsen har i motsetning til Teigen utdannelse fra universitetet, til og med så dedikert til akademia at han ble forskningsassistent ved siden av masterstudiene i statsvitenskap. Masteroppgaven hadde tittelen «Kommunikasjonsrådgivere, en demokratisk utfordring?».

Han meldte seg inn i FpU som 16-åring fordi han ville ha mindre skatter og reguleringer.

– Og så støtter jeg Frps strenge innvandringspolitikk fordi det er ingen vits å snakke om lavere skatter og avgifter hvis vi har en ukontrollert innvandring til Norge, sier Jacobsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Anita Hoemsnes: Slik lager du din egen fastrente
01:42
Publisert: