Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik får støtte fra de tidligere statsministrene Gro Harlem Brundtland, Kåre Willoch og Thorbjørn Jagland når han nå foreslår at statsministerkontoret bør legges til gamle Deichmanske bibliotek.

– Jeg tror Deichman kunne fungert utmerket som statsministerens kontor. Med sitt flotte monumentale inngangsparti ville det bli representativt, ikke minst i forbindelse med utenlandsbesøk, sier Bondevik til Aftenposten.

Brundtland, Willoch og Jagland synes forslaget er spennende. Jagland mener det er en god idé å plassere statsministeren på bakkeplan, og sier seg også enig i Bondevik som synes høyhus blir for dominerende. Willoch legger til at høyhus dessuten gir sikkerhetsmessige utfordringer.

– Det er betenkelig å bygge regjeringskontorer som vil bli latterlig enkle å nå med en rakett. Høyhus vil også ødelegge bystrukturen, sier Willoch.

Bondevik og Willoch er skeptisk til å samle alle departementene på ett område, og Willoch er opptatt av å beholde Utenriksdepartementet i Victoria terrasse. Brundtland uttaler at hun ikke har fulgt diskusjonen rundt regjeringskvartalet godt nok, men sier hun har forståelse for at UD må få beholde Victoria terrasse og at det må finnes en annen løsning for Statsministerens kontor.

Samtlige fire understreker at det nye regjeringskvartalet ikke må få en utforming som gjør at det minner om en festning.

Se også:

Slik ser det ut inne i Høyblokken:

Slik ser det ut inne i Høyblokken.
Slik ser det ut inne i Høyblokken snart to år etter bomben rammet regjeringskvartalet. Hør hva de ansatte i Høyblokken skrev som siste hilsen til kontoret sitt.
04:00
Publisert:

Slik snakker du med en arktitekt:

Archispeak: Slik snakker du med en arkitekt
Så prater de rart igjen, arkitektene. Denne gang om det nye regjeringskvartalet.
02:06
Publisert:

 

Les også: Hemmelige millionoverføringer bak menneskerettighetsorganisasjon

Satser alt på ny oljeopptur

DNB-kunder får erstatning - på én betingelse

Øltørke truer sommergleden i Danmark(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.