Tidligere politiførstebetjent Ole Even Kollerud (47) står nå uten jobb og med en gjeld på ti millioner kroner etter at Økokrim arresterte ham i 2007 og startet sak mot ham, skriver Dagens Næringsliv.

-Blir uvel
-Vi har tapt alt. Hus, jobb, privatøkonomi, og vi sitter igjen med en udekket gjeld på ti millioner kroner. Når jeg tenker på hva jeg sitter igjen med etter 25 år i politiet blir jeg uvel. Økokrim har en stor grad av skyld for dette, sa Kollerud i Oslo tingrett igår da han forklarte seg om den omfattende aksjehandlingen han drev.

I årene 2005-2007 hadde Kollerud en samlet skattepliktig inntekt på 56,3 millioner kroner, hovedsakelig som følge av store gevinster i aksjemarkedet. Ved utløpet av 2007 hadde Kollerud en formue på 38 millioner kroner.

"Stråmann"
Økokrim mener Kollerud fungerte som stråmann og medvirket til at KLP-forvalter Gunnar Birkeland kunne handle aksjer på si og bryte verdipapirhandelloven og forbudet mot egenhandel mer enn tusen ganger.

Les også: Handlet i det skjulte


Kollerud handlet aksjer på kreditt i meglerhuset SEB Enskilda, og da aksjemarkedet raste ville meglerhuset tvangsselge Kolleruds aksjer i 2008.

Kollerud selv nekter straffskyld på alle punkter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.