Styret i det John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline foreslår et utbytte på 0,25 dollar per aksje i fjerde kvartal. På forhånd var det ventet et utbytte på 0,20 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Betaler ut, håver inn
I tredje kvartal var utbyttebetalingen på 0,15 dollar per aksje.

Samlet har rederiet betalt ut kontantutbytte på tilsammen 70,1 millioner dollar, tilsvarende 0,90 dollar per aksje, i 2009.

For John Fredriksen, som kontrollerer Frontline via sitt selskap Hemen holding, innkasserte dermed 140 millioner kroner i utbytte fra Frontline gjennom 2009.

Skuffende tall
Rederiet fikk et driftsresultat på 39 millioner dollar etter inntekter på 262 millioner dollar i kvartalet. Driftsresultatet var dermed noe svakere enn ventet. På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat på 48 millioner dollar.

Frontline har en kontraktsdekning på rundt 33 prosent i 2010 og 20 prosent i 2011, melder selskapet selv.

Per 20. februar har selskapet en kontantbreakevenkostnad på TCE-basis for VLCC- og suezmaxskip på henholdsvis 30.800 og 25.500 dollar per dag.

Tar finansielle grep
Frontline har i februar inngått en avtale med Ship Finance om å redusere kontantene som støtter dets befrakterforpliktelser til Ship Finance med rundt 112 dollar millioner og erstatte den med en Frontline-garanti for betalingen av leien.

I tillegg til en netto forskuddsbetaling vil dette redusere Frontlines kontant break-even-nivå for disse skipene og bedre Frontlines frie kontantbalanse med rundt 112 millioner dollar i løpet av denne perioden.

Selskapets likviditetsposisjon er dermed betydelig styrket.

Endringene ventes ha effekt fra 1. april 2010.

Les også: Fredriksens riggkjempe punger ut




Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.