Det blir det slutt på når narkohunder nå får lov til å snuse på norske brev.

Frp-statsrådene Anders Anundsen og Ketil Solvik-Olsen annonserte endringene én måned etter at Adresseavisen avslørte at norske narkotikanettverk distribuerer kilovis med kokain, ecstasy og amfetamin til norske kunder ved hjelp av intetanende postmenn- og kvinner.

Adresseavisens undersøkelser avdekket at over 5.500 narkotikaforsendelser har hatt Posten som distribusjonsåre det siste året.

– Det er en helt uakseptabel situasjon. Vi ble enige om at her må vi følge opp raskt, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Distribusjonen av stoff i Norge har skjedd nærmest uten risiko, fordi ingen har stått for kontroll av innenlandsk brevpost. Posten skal selv ha trykket på for å hindre at tjenestene deres blir misbrukt av organiserte kriminelle, skriver Adresseavisen.

I første omgang skal narkotikahunder snuse seg fram til narkotikabrev ved Østlandsterminalen på Lørenskog, der rundt 60 prosent av norsk post håndteres.

Erfaringene fra arbeidet blir evaluert før systemet skal utvides til å omfatte de øvrige åtte norske postterminalene fra neste år. Endringene er ifølge Anundsen hjemlet i gjeldende lovverk fordi de skjer etter et samtykke fra Posten.

– Vi vil gjøre det vi kan for å unngå å bli ufrivillig distributører av narkotika og er opptatt av at det settes inn ressurser for å stoppe dette, sier Dag Mejdell, konsernsjef i Posten.

Les også:
- Helt riktig arbeid
- Jeg har ikke sett noen nordmenn som har blitt rike av å spare på konto
Tror investorer vil rømme boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.