Den erfarne kommunikasjonsrådgiveren Morten Woldsdal i Leidar bekrefter torsdag overfor DN at han er hyret av den fristilte juridiske direktøren i Telenor, Pål Wien Espen.

- Jeg kan bekrefte at jeg bistår Pål Wien Espen, ja, sier Woldsdal til DN.

Seniorpartner og sjef i Geelmuyden.Kiese Nordic, Hans Geelmuyden, bistår den fristilte finansdirektøren Richard Olav Aa på samme måte. Geelmuyden sier informasjonen om hans kundeforhold til Richard Olav Aa har vært offentlig i flere uker på GKs egen nettside.

- For en måned siden spurte jeg Telenor om vi kunne være åpne om at vi bistår Aa. De sa ja, og siden har informasjonen om kundeforholdet vært åpent og tilgjengelig på GKs nettsider, sier Hans Geelmuyden til DN.

- Bør være åpne

Han mener de andre pr-byråene også bør være åpne om kundeforholdene sine.

- Dette er en sak av stor samfunnsmessig betydning, og jeg ser ingen grunn til at man ikke skal være åpen om kundeforholdene, sier Geelmuyden.

Les også:Baksaas angrer på egen beklagelse

Også seniorrådgiver Roger Sandum i Gambit bekrefter overfor DN at de bistår en klient i Telenor-systemet med kommunikasjonsråd om dagen.

Han ønsker ikke å si hvem det er Gambit bistår før han har avklart det med sin klient.

Telenor har ifølge bladet Kapital også tatt på seg å dekke alle kostnader de fristilte direktørene har til kommunikasjonshjelp.

Les også: Foreslår Gunn Wærsted som ny styreleder

Zynk har bistått ledelsen

Kapital skriver også at det samme gjelder pr-byrået Zynk. Etter det DN erfarer er det daglig leder Claus Sonberg og partner Sigurd Grytten som har hjulpet Telenor. At Zynk har bistått, bekrefter Telenor overfor DN.

- Telenors eget kommunikasjonsmiljø håndterer mesteparten av de behov selskapet har for kommunikasjonsrådgivning, men jeg kan bekrefte at Zynk har bistått selskapet i enkelte spørsmål i år. Dette skyldes stor arbeidsmengde og behov for ekstra kapasitet, skriver kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Telenor i en SMS til DN.

Daglig leder Claus Sonberg i Zynk henviser til Telenor.

- Vi overlater alltid til kundene våre å kommentere eventuelle saker, sier Sonberg til DN.

Tidligere er det blitt kjent i Dagbladet at First House har hjulpet det korrupsjonsanklagede selskapet Vimpelcom med å følge mediebildet, samt løpende vurdering av situasjonen i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.