– Det er bare én person jeg stoler på til å gjøre den oppgaven de neste åtte årene, og det er Hillary Clinton, sa USAs førstedame da hun ble tatt imot med stående applaus på Demokratenes landsmøte i Philadelphia mandag kveld. Obama understreket at hun og ektemannen Barack har samme utgangspunkt som oppdragere og som presidentpar, at det de gjør påvirker nasjonens barn og unge.

– Når noen oppfører seg som en bølle, synker vi ikke ned på deres nivå. Når noen slår lavt, sikter vi høyt, sa hun. Selv om hun aldri nevnte republikanernes kandidat Donald Trump, var det tydelig hvem hun hadde i tankene.

– I'm with her

– Jeg vil ha en president som kan vise til et liv viet til å tjene samfunnet. Jeg vil ha en president som vil lære nasjonens barn at alle er like mye verdt. Jeg står her i kveld fordi jeg vet at det er en sånn president Clinton vil bli. Hun vet at det er én ting som teller, å overlate et bedre land til barna våre, sa Obama.

– Derfor kan jeg si at i dette valget er jeg med henne, sa førstedamen og brukte Clintons slagord «I'm with her».

– Hun har aldri gitt opp

Obama priset også Clinton for ikke å ha gitt opp etter nederlaget i nominasjonskampen mot Barack Obama for åtte år siden, men for å kjempe videre.

– Hun ble ikke sint og desillusjonert. Hun pakket ikke sakene og dro hjem. Clinton velger aldri den enkle utveien og har aldri gitt opp noe i sitt liv, sa Obama som avsluttet talen med å gjøre det klart hva som venter.

– I månedene som ligger foran oss, må vi gjøre det samme som vi gjorde for åtte og fire år siden. Vi må banke på alle dører. Vi må gjøre alt vi kan for at Hillary Clinton skal bli valgt til USAs neste president. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Sanders: – Clinton må bli vår neste president


– Brenn heksen! dnPlus (DN+)
 
Målinger viser nesten dødt løp i USA

Spent åpning på demokratenes landsmøte