Ifølge Washington Post vil Carson komme med en kunngjøring på Trumps feriested Mar-a-Lago fredag. Der vil de tidligere rivalene holde en felles pressekonferanse hvor Carson gir sin støtte til milliardæren som leder an i kamp om å bli Det republikanske partiets kandidat til høstens presidentvalg.

Avisens opplysninger bekreftes av to kilder nær Carson, og i torsdagens TV-debatt i Miami var Trump rask med å bekrefte nyheten.

– Forresten, Ben Carson skal gi sin støtte til meg, i morgen tidlig, sa Trump i starten av debatten mellom de gjenværende presidentkandidatene på republikansk side.

Kan vinne kjernevelgere

Støtten fra Carson kan særlig hjelpe Trump blant konservative velgere som tviler på at han er «en av dem». Mange kjernevelgere og evangelisk kristne støttet Carson tidlig i valgkampen.

Den pensjonerte nevrokirurgen opplevde da en opptur og hadde faktisk størst oppslutning blant de republikanske kandidatene en periode. Men i forrige uke ga han opp jakten på Det hvite hus etter å ha ligget på bunn i lengre tid.

Ros

Carsons har foreløpig ikke bekreftet Trump-støtten, men hans forretningsfører, Armstrong Williams, bekrefter at Trump og Carson møttes på Mar-a-Lago torsdag.

I et radiointervju med Fox News torsdag kveld hintet Carson om at han «helt klart lener seg mot» en kandidat, før han snakket i positive ordelag om Trump.

– Det finnes to Donald Trump. Du har den Donald Trump som du ser på TV og foran store publikumsmengder, og du har en Donald Trump bak kulissene. De er ikke samme person. Én er en underholder og tar mye plass, mens den andre faktisk er et tenkende menneske, sa Carson. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ny USA-ambassadør parkerer Trump

Trump stormer videre med nye seirer

 
Trump-bygg betales av kinesere dnPlus  (DN+)

Følg markedene på DN Investor