Dermed ser det ut til at den eksentriske forretningsmannen har vunnet sitt tredje nominasjonsvalg på rad.

Det brøt ut umiddelbare jubelrop ved Trump-leirens samlingssted i Las Vegas da de første resultatene begynte å komme inn klokka 21 tirsdag kveld lokal tid (6 onsdag norsk tid).

Klokken 09 viser opptellingen så langt ifølge New York Times at Trump leder med 42,6 prosent av stemmene, foran Ted Cruz med 24,1 prosent og Marco Rubio med 23,6 prosent. Derfra er det langt ned til Ben Carson og John Kasich, som ligger an til å få rundt 10 prosent av stemmene til sammen.

Kun 30 delegater, eller rundt én prosent av det totale antallet delegater står på spill i Nevada, så resultatet vil ikke ha svært stor innvirkning på det endelige resultatet.

God pekepinn

Likevel er Nevada den første staten i vestlige USA, og kandidatene møter en befolkning som i større grad gjenspeiler landet som helhet. Dermed kan resultatet gi en god pekepinn på hvordan den generelle stemningen i befolkningen er.

Trump har ledet stort på de få meningsmålingene som er gjort i Nevada i forkant av nominasjonsmøtene. Eksperter har spådd at han ville komme til å få 35 prosents oppslutning.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til om Marco Rubio ville klare å hale innpå Trump i Nevada. I motsetning til den frittalende eiendomsmogulen er Rubio godt likt i ledelsen av Det republikanske partiet, som håper 44-åringen vil klare å etablere seg som Trumps hovedutfordrer.

Heller ikke den svært konservative evangelisk-kristne Ted Cruz har en høy stjerne hos partiledelsen.Dermed har den eksentriske forretningsmannen vunnet sitt tredje nominasjonsvalg på rad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Mannen er syk

 
Trump-tenning i Nevada

Nå kan Trump bli ustoppelig dnPlus  (DN+)

Følg markedene på DN Investor