Som utenriksminister under George W. Bush ble den pensjonerte firestjernersgeneralen Colin Powell betraktet som rene fredsduen i en administrasjon preget av stridslystne hauker.

I et stort antall lekkede eposter fra den siste toårsperioden tegnes et litt annet bilde av Powell. Han fyrer løs, særlig mot partifelle og presidentkandidat Donald Trump. Det var BuzzFeed og the Intercept som først meldte om de lekkede epostene, som ble lagt ut med passordbeskyttelse av DCLeaks.com.

– Trump er en katastrofe, skriver Powell 24. juli, ifølge Washington Post.

– Han er en nasjonal skam og en internsjonal paria, skriver han.

I andre eposter trekker Powell frem Trumps lederskap i den såkalte "birther-bevegelsen", en løs gruppering av folk som argumenterte for at president Obama egentlig var født i Kenya og derfor ikke hadde rett til å være president.

– Yup. Hele birther-bevegelsen var rasistisk, skriver Powell.

Fargede Powell mener Trumps forsøk på å appellere til fargede velgere er fullstendig fånyttes med et slikt utgangspunkt.

– Han tar oss for å være idioter.

Flere får tyn

Trump er ikke den eneste som får gjennomgå i Powells eposter. Gamle rivaler som Donald Rumsfeld og Dick Cheney fra Bush-administrasjonen får gjennomgå. I flere eposter med Condoleeza Rice, som etterfulgte Powell som utenriksminister under Bush, legger Powell ut om sin misnøye med partifellene. Det gjelder også i spørsmålet om det dødelige terrorangrepet mot USAs diplomatiske utsendinger i Benghazi.

Republikanerne har i flere år forsøkt å henge ansvaret for Benghazi-angrepet på Hillary Clinton, som var utenriksminister da angrepet skjedde.

-En heksejakt, skriver Powell om republikanernes Benghazi-hardkjør.

Fyrer mot Clinton også

Likevel er ikke Hillary Rodham Clinton unndratt fra kritikk. Selv om Powell i epostene betegner henne som en venn, har han ikke mye lyst til å stemme på henne. Han er også mektig irritert over at Clinton har forsøkt å peke på ham som en slags rådgiver for Clintons tvilsomme server-opplegg. Clinton lot sin egen epostrafikk gå gjennom en privat server da hun var utenriksminister, et opplegg som er blitt kritisert sønder og sammen av FBI, selv om hun slapp påtale.

– Alt HRC berører, ødelegger hun med hybris.

Vil du lese mer om USA-valget? Sjekk ut vår samleside om den amerikanske valgkampen.

 

Les også:

Velgeren Clinton må vinne dnPlus  (DN+)

Trump-odds spriker vilt

Trump splitter høyrebastion dnPlus  (DN+)

Trump opphever journalistforbud  

 

- Anbefalt fra DNtv:

Bruker tacos mot Trump
Da en Trump-støttespiller advarte mot meksikanske taco-boder på hvert gatehjørne, ble det fart i presidentkandidat Gary Johnsons tilhengere.
01:38
Publisert:

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

 

Hør Finansredaksjonen denne uken: Det er bare én gruppe som tjener på boligprisveksten – for alle andre blir det dyrere

 

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.