Det var lørdag at Trump sa på et valgmøte i Iowa at McCain, som ble skutt ned under Vietnamkrigen og satt fem år i vietnamesisk fengsel, ikke er en krigshelt og bare har fått den hedersbetegnelsen fordi han ble tatt til fange.

Uttalelsen vakte en storm av indignasjon blant andre republikanske presidentkandidater, men han nektet like fullt å unnskylde seg da han ble spurt om det på TV-kanalen ABC søndag.

Han avviste også oppfordringen fra andre republikanske kandidater om å trekke seg og sa at det krever de bare fordi de er oppbrakt over at han leder på målingene i North Carolina, Nevada og andre delstater. På flere landsomfattende målinger har han også tatt ledelsen den siste uka.

«Skammelige»

Lørdag kalte den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton Trumps uttalelser skammelige.

– Og det er også det faktum at det har tatt de andre republikanske kandidatene så lang tid å begynne å stå opp mot ham sa hun videre.

Både tidligere Texas-guvernør Rick Perry og senator Marco Rubio sa søndag at Trumps kommentar gjør ham uegnet til å være president.

I helgen besluttet også det amerikanske mediet Huffington Post ikke lenger å dekke Trumps kandidatur i den politiske seksjonen, men heller å overføre alt om Trump til underholdningsseksjonen, sammen med blant andre Kardashian-søstrene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Donald Trump måtte avsløre inntekten sin

 
NBC bryter samarbeidet med Trump