«Hvem lot Trump komme så langt?» skriver Politico.com.

Ifølge nettstedet har republikanerne begynt å skylde på hverandre i full offentlighet når det er en knapp uke igjen til nominasjonsprosessen starter i delstaten Iowa.

Både partimedlemmer, personer som gir partiet pengestøtte, og konservative akademikere har begynt å stille spørsmål ved hvorfor ingenting er blitt gjort for å stanse mangemilliardæren, som har ledet på meningsmålingene i nesten alle landets delstater siden august.

Mange av dem er overbevist om at hvis Trump ender opp som Republikanernes presidentkandidat, så vil partiet gå på et dundrende nederlag ved valget i november.

– Hele greia er en katastrofe. Jeg tror jeg skal skrive en bok om det, sier Curt Anderson, som tidligere satt i Republikanernes partiledelse.

Mange av anklagene rettes mot Right to Rise, en såkalt super-PAC som i fjor hadde samlet inn 100 millioner dollar til støtte for Jeb Bush. Men pengene er i liten grad blitt brukt til å angripe Trump. I stedet er det andre mer etablerte kandidater som har fått gjennomgå, spesielt Marco Rubio. (©NTB)

Les også:

Oljepionér barberer investeringene

DNB vil åpne for netthandel med Vipps

Kongsberg-gruppen bytter toppsjef

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.