I hovedstaden New Delhi møtes medlemmene av gruppen, som tilhører den politiske høyresiden, for å holde spesielle seremonier der de tenner bål og ber for Trump-seier.

Den kontroversielle eiendomsmagnaten ligger an til å bli Det republikanske partiets kandidat til presidentvalget i USA i november. Skal vi tro Hindu Sena, kan valget få ringvirkninger langt utover Trumps eget land.

– Hele verden lider i dag under militant islamisme. Bomber eksploderer over alt, og gjerningsmennene er alltid militante islamister, de har koblinger til islam, sier gruppens leder Vishnu Gupta.

– Ut fra uttalelsene til Donald Trump, tror vi han vil bli menneskehetens eneste redningsmann. Derfor har vi organisert dette ritualet for ham, og vi ber til gud om at Donald Trump vinner det amerikanske presidentvalget med et massivt mandat, forklarer Gupta.

Mye tyder på at Trump må kjempe mot Hillary Clinton fra demokratisk side om å bli USAs neste president.

– Diskvalifiserende

Tidligere presidentkandidat for republikanerne fra 2012, Mitt Romney, er i motsetning til hinduene i gruppen Hindu Sena mildt sagt skeptisk til Trump.

Forholdet mellom Mitt Romney og Donald Trump kjølnet ytterligere onsdag, da han hevdet at mangemilliardæren bør diskvalifiseres som presidentkandidat dersom han ikke frigir sin selvangivelse før etter valget i november.

– Det er diskvalifiserende for en presidentkandidat i vår tid å nekte å gå ut med sin selvangivelse til velgerne, spesielt en som ikke har vært gjenstand for offentlig ettersyn i enten militær eller offentlig tjeneste, skriver Romney på Facebook.

Romney, som selv er god for atskillige millioner dollar, sier at den eneste logiske forklaringen er at Trumps selvangivelse inneholder «en bombe av uvanlige dimensjoner».

I et intervju AP publiserte onsdag, sa Trump at han sannsynligvis ikke vil gi informasjon om selvangivelsen sin før etter valget på grunn av en pågående økonomisk gjennomgang.

– Det er ingenting å lese ut av det, sa Trump og la til at han ikke trodde det var av interesse for velgerne. Senere onsdag, etter hvert som presset mot ham økte, tvitret Trump at han ikke nektet å frigi selvangivelsen før valget.

– I intervjuet med AP sa jeg at skatten min gjennomgås rutinemessig, og at jeg vil gå ut med min selvangivelse når ettersynet er ferdig, ikke etter valget!, skriver han.

Å unnlate å gjøre det, vil i så fall markere et klart brudd med politisk tradisjon i USA.

Visepresidentkandidat

De siste dagene skal Donald Trump (69) ha diskutert muligheten for å velge Newt Gingrich (72) som sin visepresidentkandidat, ifølge flere kilder som skal kjenne samtalene.

Nyhetstjenesten Bloomberg skriver at mannen som kan ende opp som Republikanernes presidentkandidat, ba flere av sine betrodde menn om innspill om den tidligere lederen av Representantenes hus så sent som onsdag. Samme dag sa Trump til AP at han har en A-liste med fem-seks visepresidentkandidater som staben hans nå sjekker ut.

På Fox News tirsdag kveld sa 69-åringen at han også vurderer tidligere guvernør Jan Brewer fra Arizona og guvernør Mary Fallin fra Oklahoma. Andre som skal være aktuelle er senator Joni Ernst fra Iowa, senator Marco Rubio fra Florida og guvernør Chris Christie fra New Jersey.

Det er mye fornuft bak et eventuelt valg av Gingrich, mener Rick Tyler, som assisterte ham i tolv år i Kongressen og under Gingrichs forsøk på å bli president i 2012.

– Han har betydelig politisk tyngde og kjenner verden, sier Tyler.

Tyler er overbevist om at Gingrich blir vurdert og ser for seg at han kan fungere som seniorrådgiver, ikke ulikt den rollen tidligere visepresident Dick Cheney hadde.

Les også: Russisk «Obama-is» setter sinnene i kok i USA

 
Han nekter å offentliggjøre selvangivelsen som første presidentkandidat siden 1976

Demokrater tror Trump slår Clinton dnPlus  (DN+)

Følg markedet på DN Investor

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.