Jeb Bush, som denne uka meldte seg på i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat i USA, mener paven bør holde seg unna verdslige spørsmål som klimaendringene.

Under et valgkampmøte i New Hampshire tirsdag hyllet Bush, som konverterte til katolisismen for 25 år siden, pave Frans og kalte ham en ekstraordinær leder.

Pavens engasjement for klimaet kan han derimot styre sin begeistring for, noe han ga klart uttrykk for. Paven bør holde seg unna politiske spørsmål, mener Bush.

Pavens encyklika

Pave Frans sender neste uke ut en nærmere 200 sider stor encyklika til verdens 5.000 katolske biskoper, der han redegjør for sitt syn på global oppvarming og klimaendringene.

Biskopene kommer til å videreformidle dokumentet til 400.000 katolske prester og deres menigheter verden over, noe Jeb Bush misliker.

– Jeg håper at jeg ikke blir hudflettet av presten min hjemme for å si dette, sa Bush under valgkampmøtet.

Bush sier at han vil lese pavens encyklika, men at han kommer til å ta innholdet med en klype salt.

– Religion bør gjøre oss til bedre mennesker, og i mindre grad dreie seg om politiske spørsmål, sier Bush.

Bush stiller spørsmål

Ifølge det italienske tidsskriftet l'Espresso slutter paven i encyklikaen opp om forskerne som sier at den globale oppvarmingen for det meste er menneskeskapt, og han sier videre at det er industrilandene som bærer hovedansvaret for å snu utviklingen.

Bush slo i forrige måned fast at de som mener at forskningen rundt global oppvarming og klimaendringer er entydig, opptrer arrogant.

Over 70 prosent av amerikanske katolikker mener den globale oppvarmingen er udiskutabel, men bare 47 prosent av dem mener at den er menneskeskapt, viser en meningsmåling utført av Pew Research Center.

Katolikkene er dermed stort sett i takt med den øvrige delen av befolkningen i USA.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Donald Trump vil bli USAs neste president

 
Jeb Bush lover å «reparere» Washington

Jeb Bush på Europa-turné