Bush innledet tirsdag sin fem dager lange Europa-turné på en økonomikonferanse i regi av den tyske statsministeren Angela Merkels konservative parti CDU.

Rundt 2.000 politikere og forretningsfolk tok vel imot republikaneren som mandag formelt skal kunngjøre at han sikter mot Det hvite hus.

– EU og USA har en felles interesse i en stø åpning av markedene verden over, sa Bush i sin tale, som foruten frihandel handlet om NATOs betydning.

Etter talen fikk den tidligere Florida-guvernøren et håndtrykk fra Merkel, til stor applaus fra publikummet. Tross den gode mottakelsen i Berlin, var det ingen paralleller å trekke til Obamas berømte besøk i 2008. Den daværende senatoren ble den gang møtt av over 200.000 jublende tyskere i Tiergarten.

Jeb Bush, som er bror til tidligere president George W. Bush, skal også besøke Polen og Estland før han vender hjem til Miami.

Les også:
- Den enes død, den andres brød
Ulvøya-perle til salgs - igjen: - Luksusmarkedet er veldig sprekt nå
- Vi sitter fjetret foran skjermen og tror knapt det vi ser. Nok en gang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.